Un nou virus ataca produsele Apple

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 23:51
5516 citiri
Un nou virus ataca produsele Apple
Foto: macstories.net

Cei care detin dispozitive Apple dotate cu ultimele versiuni ale sistemului de operare iOS sunt amenintati de un nou virus denumit "Masque Attack".

Conform Digital Trends, virusul poate sa actioneze deghizat ca o aplicatie.

Marele pericol este dat de faptul ca informatiile personale ale utilizatorului sunt astfel furate. Hackerii au putut exploata unele erori ale programelor de operare iOS 7 si 8 pentru a instala aplicatii false prin intermediul unor emailuri si mesaje text.

In cazul in care utilizatorul foloseste linkul trimis de hackeri pentru a descarca aplicatia, ea va lua locul altora deja instalate pe acel dispozitiv. Chiar si dupa ce gadgetul este pornit din nou, virusul poate actiona la fel. Trebuie mentionat faptul ca aplicatii precum Apple Mail si Safari nu pot fi inlocuite de un asemenea virus.

In luna iulie, compania americana le comunica celor de la FireEye faptul ca lucreaza la remedierea problemelor existente. Concret, Masque Attack are capacitatea de a afecta variantele iOS 7.1.1, 7.1.2, 8.0, 8.1 si 8.1.1 beta. Utilizatorii sunt sfatuiti sa nu descarce aplicatii din alte surse, ci doar din Apple Store.

In urma cu o saptamana, specialistii in securitate au descoperit un alt virus, WireLurker, care ataca produsele Apple.

Acest malware a fost detectat de firma Palo Alto Networks. El se infiltreaza in sistemul de operare OS X de pe calculatoarele Apple si pe software-ul iOS folosit de iPhone-uri si iPad-uri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#virus ios apple, #virus ipad iphone, #iphone apple virus , #iPad