SUA dau in judecata Apple

Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 23:36
2183 citiri
SUA dau in judecata Apple

Autoritatile americane au dat in judecata compania Apple si cinci edituri importante, pe motiv ca acestea sunt implicate intr-o "conspiratie" pentru mentinerea preturilor cartilor in format electronic la un anumit nivel si limitarea concurentei.

Indata ce vestea a fost facuta publica, s-a ajuns la o intelegere cu o parte dintre edituri, trei la numar, informeaza AFP, citata de 7 news.

Hachette Book Group, HarperCollins si Simon & Schuster au ajuns la o intelegere cu autoritile americane, care insa isi vor continua actiunea in justitie impotriva Apple si a altor doua edituri, Macmillan si Penguin Group.

"Ca urmare a acestei conspiratii, credem ca s-au platit milioane de dolari in plus pentru unele dintre cele mai populare titluri", a declarat procurorul Eric Holder.

Pregatindu-se de lansarea iPad, fostul sef al Apple, Steve Jobs, a sugerat o strategie care prevedea ca editurile sa stabileasca pretul cartilor, iar compania sa primeasca 30% din suma. Apple a vrut, insa, ca editurile sa nu permita retailerilor rivali sa vanda aceleasi carti la preturi mai mici.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#Apple proces SUA, #preturi iPad practici ilegale, #SUA dau judecata Apple , #iPad