Secretele teribile ale companiei Apple: Ce nu stiai despre gigantul american

Miercuri, 25 Decembrie 2013, ora 11:46
5502 citiri
Secretele teribile ale companiei Apple: Ce nu stiai despre gigantul american
Foto: theguardian.com

Compania americana Apple a reusit sa impresioneze intreaga lume cu produsele ei si sa ii tina pe pasionatii de tehnologie cu sufletul la gura inaintea fiecarei lansari. Ea ascunde, insa, si secrete uimitoare.

Steve Jobs, sirian

Cofondatorul companiei, celebrul Steve Jobs, a fost adoptat, dupa cum el insusi a recunoscut. Steve Jobs a mai spus ca era pe jumatate sirian, parintii sai, Joanne Schieble si Abdulfattah Jandali intalnindu-se atunci cand erau studenti la Universitatea din Wisonsin, la varsta de 23 de ani, scrie The Guardian.

Jobs a fost dat spre adoptie in anul 1955, din cauza parintilor mamei lui. Parintii lui biologici s-au casatorit apoi si au mai avut o fiica.

Cifrele satanice

Primul calculator al companiei, denumit Apple-1, a costat 666,66 dolari. Steve Wozniak, unul dintre fondatori, a pus acest pret fara sa isi dea seama de conotatia satanica a numarului. El a spus ca pretul de 667 de dolari era mai greu de tastat, asa ca a decis sa puna 666,66.

Obsesia transportului

Apple este cel mai mare client al companiei Cathay Pacific. Compania americana are o obsesie cu transportul, preferand doar calea aerului, nu si pe cea maritima.

Avantajul este dat de viteza mai mare de livrare, dar pretul fiind unul mai ridicat. Astfel, produsele ajung din China in SUA in doar 15 ore, fata de 30 de zile atat cat necesita transportul lor pe apa.

Produsele albe

Steve Jobs nu era de acord cu ideea unor gadgeturi de culoare alba. El a fost convins sa isi schimbe parerea de catre designerul lor, Sir Jony Ive, care era pasionat de aceasta culoare de mult timp, de cand era student in Newcastle.

Obsesia impachetarii

Apple acorda mare grija procesului de impachetare. Compania are chiar un departament dedicat impachetarii, in Cupertino, California, SUA. Designerii petrec multe ore pentru a gasi metoda care sa ii bucure cel mai mult pe oamenii care desfac pachetul unui produs Apple. Culorile si dungile prezente pe pachete sunt alese cu atentie de acesti specialisti angajati de Apple.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#steve jobs iphone apple, #cupertino california sua , #stiri Apple