Rival pentru iPad: Amazon va lansa prima sa tableta pana in octombrie

Joi, 14 Iulie 2011, ora 13:10997 citiri
Rival pentru iPad: Amazon va lansa prima sa tableta pana in octombrie

Amazon planuieste sa lanseze prima sa tableta pana in octombrie, intensificand astfel rivalitatea sa cu Apple.

Tableta Amazon va avea un ecran de aproximativ 9 inchi si va rula pe platforma Android a Google, au declarat persoane apropiate companiei. Spre deosebire de iPad, acesta nu va avea insa camera foto.

Pretul noii tablete nu a fost inca dezvaluit. Cert este ca productia va fi externalizata in Asia, scrie Wall Street Journal.

Intrarea pe piata tabletelor a fost sugerata de-a lungul acestui an de directorul executiv al companiei, Jeff Bezos, ceea ce inseamna ca firmele care activeaza in domeniul tehnologiei si care s-au axat pana acum pe un anumit segment al industriei trebuie sa actioneze acum pe mai multe fronturi.

Apple si Amazon nu sunt la prima rivalitate, caci au mai avut de-a lungul timpului unele conflicte. In martie, Apple a dat in judecata Amazon spunand ca a incalcat drepturile de autor privind marca "App Store". Directorul executiv Apple, Steve Jobs, a "lovit" in Kindle, book-reader-ul Amazon, spunand ca putini oameni il folosesc si ca dispozitivele cum ar fi iPad sunt superioare.

La randul sau, Amazon a declarat ca book-reader-ul Kindle este cel mai bine vandut dispozitiv, desi a refuzat sa dezvaluie cifrele privind vanzarile.

Celor de la Amazon le va fi insa destul de greu sa faca fata unui competitor ca Apple, care a vandut 19,5 milioane de dispozitive iPad de anul trecut si pana la sfarsitul lunii martie.