Omul care a vandut secretele Apple

Luni, 11 Iulie 2011, ora 18:02
5310 citiri
Omul care a vandut secretele Apple
Foto: smh.com.au

Walter Shimoon a pledat vinovat pentru vanzarea de informatii confidentiale despre iPhone 4 si iPad, intre anii 2008-2010, riscand pana la 30 de ani de inchisoare.

Originar din Ottawa, Canada, Shimoon, 39 de ani, a fost numit in 2001 director la Flextronix International, companie producatoare de piese pentru camere digitale si baterii pentru produsele Apple, care lucreaza de asemenea si la telefoanele BlackBerry, pentru Cisco Systems si Omnivision, relateaza ilpost.it.

In fata judecatorului districtual din New York, unde are loc procesul, Shimoon a recunoscut ca intre 2008 si 2010 a primit suma de 45.000 dolari in schimbul furnizarii de informatii confidentiale catre cel putin doi administratori de fonduri de investitii si experti in domeniul tehnologiei.

Shimoon traia la San Diego, unde sotia sa era profesor asistent la Facultatea de Farmacie si a fost arestat in decembrie, anul trecut, in urma unei operatiuni de mare amploare a autoritatilor din SUA de "insider trading", mai precis utilizarea informatiilor confidentiale ale unor companii pentru vanzarea-cumpararea de titluri de valoare.

Intr-o conversatie telefonica dintre Shimoon si un investitor din New York, care a avut loc pe 1 octombrie 2009, interceptata de catre FBI, el a relevat unele date privind vanzarile Apple, inainte cu mai bine de doua saptamani de la prima publicare a acestora.

In aceeasi conversatie telefonica, el comunica interlocutorului sau ca noul iPhone va fi lansat in anul urmator: din momentul discutiei telefonice pana in momentul anuntarii oficiale a lui Apple despre iPhone 4 au trecut opt luni.

Potrivit Reuters, fondul Kingdom Ridge ar fi castigat aproximativ 560.000 dolari, in octombrie 2009, pe baza informatiilor confidentiale furnizite de Shimoon.

Sentinta este programata pentru data de 8 iulie 2013, iar pedeapsa maxima prevazuta pentru delictele de care este acuzat este de 30 de ani de inchisoare.

Aceasta data a sentintei a fost stabilita peste aproape doi ani, in cadrul unui acord dintre Shimoon si acuzatori, pentru a da timp acuzatului sa colaboreze, obtinand astfel o reducere a pedepsei.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#proces Apple, #spionaj Apple, #Walter Shimoon Apple , #iPad