Mare lansare la Apple: 6 lucruri care i-ar putea strica ziua lui Tim Cook

Miercuri, 09 Septembrie 2015, ora 11:52
7327 citiri
Mare lansare la Apple: 6 lucruri care i-ar putea strica ziua lui Tim Cook
Foto: Arhiva Ziare.com

Seful Apple, Tim Cook, va avea o noapte importanta, miercuri, pentru ca va lansa un nou iPhone, dar si alte produse cu care spera sa isi consolideze pozitia de lider in domeniul electronicelor.

Insa CNN a remarcat sase lucruri care l-ar putea ingrijora pe CEO-ul companiei americane.

Cat de mult mai poate creste cererea pentru iPhone?

iPhone-urile se vand ca painea calda, iar noul 6S are toate sansele sa pastreze interesul utilizatorilor. Insa exista unele semnale care arata ca smartphone-urile Apple nu mai au unde sa mearga decat in jos.

Compania americana a intrat pe toate pietele posibile (China? Desigur. Smartphone-uri cu ecrane mari? A bifat-o si pe asta).

Intre timp, piata de smartphone-uri stagneaza, iar singurul segment pe plus este cel al dispozitivelor foarte ieftine, o zona evitata de gigantul IT condus de Tim Cook.

Inca un lucru trebuie urmarit. Pana acum, operatorii americani de telefonie mobila incheiau abonamente pe doi ani, insa e posibil sa renunte la aceasta cutuma. In consecinta, utilizatorii vor schimba mai rar iPhone-urile.

E oficial: Cand va lansa Apple noile iPhone-uri - Siri se tine de glume, iar un model mai vechi va fi ieftinit

Ce se va intampla cu Apple TV?

Apple TV, dispozitivul care ofera streaming de continut pe televizor, dar si vizualizarea fisierelor de pe alte dispozitive Apple, precum iPhone sau iPad, a fost comercializat in 20 de milioane de exemplare, in ultimii sapte ani.

Inca este un produs de nisa, avand in vedere ca doar 6% dintre americani au asa ceva in casele lor, in timp ce 13% si-au exprimat dorinta de a testa dispozitivul, potrivit unui studiu recent realizat de Forrester Research.

Motivul pentru care nu a avut un suces nebun? Exista pe piata dispozitive similare, care costa mai putin de 100 de dolari, precum Amazon Fire Stick, Google Chromecast si Roku.

Pentru ca Apple TV sa primeasca un impuls semnificativ, compania a pregatit o varianta noua, ce va fi dezvaluita la evenimentul de miercuri. Va avea jocuri, asistentul vocal Siri si un magazin de aplicatii. Totusi, nu e de ajuns ca sa depaseasca competitia, sustine analistul James McQuivey.

Ce mai pune la cale Apple: Televiziunea prin cablu ar putea deveni amintire

Poate iPad Pro sa revitalizeze vanzarile tabletelor Apple?

Vanzarile tabletelor iPad au scazut in ultimele sase trimestre, in linie cu tendinta de pe piata.

Dar aici intra in scena Pro, ce va fi prezentat miercuri. E un dispozitiv situat ca marime si functionalitate intre o tableta iPad normala si un laptop iMac.

Iar avand in vedere ca e al doilea cel mai bine vandut produs al Apple, el trebuie sa uimeasca utilizatorii si sa ii convinga sa-l cumpere. In caz contrar, compania americana va avea multe de pierdut.

Ce se intampla cu ceasul inteligent?

Analistii au estimat ca Apple a vandut 3 milioane de ceasuri inteligente in trimestrul al doilea al anului. O cifra impresionanta fata de dispozitivele similare realizate de competitiori, dar deloc flatanta pentru gigantul IT.

Totusi, Tim Cook e increzator ca vanzarile Apple Watch vor exploda in toamna si in iarna, in special in apropierea sarbatorilor de iarna.

Insa e posibil ca Apple sa fi supraevaluat apetitul consumatorilor pentru gadget-urile purtabile.

Isterie la lansarea Apple Watch: Ceasul inteligent s-a vandut in 6 ore. Cozi si clienti nemultumiti

Mac-urile vor deveni extrem de populare?

Vanzarile Mac-urilor sunt in crestere, in ciuda tendintei de scadere a pietei PC-urilor. Dar multi utilizatori au asteptat noul sistem de operare Windows 10 de la Microsoft, care va fi instalat pe un miliard de dispozitive pana la finalul anului 2017.

In consecinta, Apple trebuie sa vina cu o contraoferta. Compania americana a incheiat un parteneriat cu Cisco si IBM pentru a aduce laptopurile sale la cat mai multe companii. Dar marea problema este pretul: 900 de dolari e o investitie prea mare.

Apple Music va compensa pentru scaderea vanzarilor din magazinul iTunes?

In vreme ce tot mai multi oameni au renuntat sa cumpere muzica din magazinele digitale si s-au reorientat pe serviciile de streaming, numarul descarcarilor din iTunes s-a micsorat considerabil. Tocmai de aceea Apple a cumparat compania lui Dr Dre, Beats, si a relansat serviciul sau de streaming sub numele de Apple Music.

Problema este ca acesta are rivali, ca Pandora sau Spotify, unde poti asculta muzica gratuit, nu pe baza de abonament.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Apple lansare iPhone 6S, #Apple probleme , #lansare