Istorie plina de inovatii: Evolutia produselor Apple, de-a lungul timpului (Galerie foto)

Duminica, 13 Octombrie 2013, ora 19:51
4251 citiri
Istorie plina de inovatii: Evolutia produselor Apple, de-a lungul timpului (Galerie foto)

Un fotograf a decis sa realizeze un proiect special dedicat companiei Apple, asa ca a imortalizat evolutia produselor lansate de la infiintare si pana in prezent, care au revolutionat piata IT.

Publicatia Cnet.com a prezentat ideea lui Jonathan Zufi.

Apple II Plus

Este al doilea model de computer personal lansat de compania americana si a aparut in 1979, pentru suma de 1.195 de dolari. Era livrat in trei modele, cu 16 KB, 32 KB si 48 KB de RAM, memorie care putea fi extinsa cu un card de 64 KB.

Newton MessagePad

Dispozitivul avea un procesor ARM 610 de 20 MHz, 4 MB de ROM, 640 K de SRAM, infrarosu si un ecran sensibil la presiune. Newton MessagePad a fost primul gadget care putea fi tinut in mana si care a incercat sa recunoasca scrisul de mana. In plus, folosea si o forma de baza de inteligenta artificiala.

Apple Lisa

Calculatorul destinat pentru oameni de afaceri avea integrat un Motorola 68000 CPU, 2 MB de RAM si putea avea si stocare externa, cum ar fi Apple Profile.

Apple Disk II

Aceasta este primul dispozitiv care putea extinde memoria Apple II, cu ajutorul unor floppy disk.

StyleWriter II

Prima imprimanta construita de Apple ce folosea cerneala. Ea putea fi folosita acasa, folosind 360dpi si fonturi 39 TrueType, inclusiv Times, Helvetica, Palatino, ITC Avant Garde Gothic si Symbol.

Quicktake 200

Lansata in 1996, aceasta este ultima camera foto digitala din seria Quicktake de la Apple, un dispozitiv construit de Fujifilm, ce avea o rezolutie de 640x480 pixeli.

Apple Mouse IIe

Mouse-ul folosea un conector DE9 si era compatibil cu Apple II, II+, Macintosh 128K, 512K si Macintosh Plus.

Apple IIe Joystick

Este un joystick pentru jocuri, pentru calculatoarele Apple II.

Apple VideoPhone Kit

Dispozitivul era folosit pentru videoconferinte si a fost lansat in 1997.

Macintosh 128K

Primul Mac este un computer care trebuia lansat cu un disk drive pentru floppy de la Twiggy, similar cu cel folosit la Apple Lisa 1. Insa erorile numeroase au fortat Apple sa treaca la unul creat de Sony.

Apple IIc Flat Panel Display

Ecranul LCD alb-negru avea o rezolutie 560x192 si folosea un conector DB-15. Pretul era de 600 de dolari.

Macintosh Plus

Computerul este al treilea model din linia Macintosh, lansat in 1996, pentru un pret de 2.600 de dolari.

iPod mini

Lansat in februarie 2004, modelul de 6 GB a fost a doua generatie a playeruluiu muzical, iar bateria avea o autonomie de 8 ore.

iPad

iPad, lansat in aprilie 2010, a dat nastere unei categorii noi de produse, anume tableta. Dispozitivul avea un ecran Multi-Touch de 9,7 inchi, cu o tehnologie IPS si o rezolutie 1024x768 pixeli.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#istorie produse Apple, #produse Apple, #evolutie produse Apple , #iPad