iPhone si iPad nu mai sunt dorite in Rusia - vezi motivele

Miercuri, 05 Noiembrie 2014, ora 08:14
6788 citiri
iPhone si iPad nu mai sunt dorite in Rusia - vezi motivele
Foto: Digital Trends

Compania americana Apple intampina mari probleme in Rusia, tara in care iPhone-ul si iPad-ul ar putea fi interzise incepand cu anul 2015 din cauza platformei iCloud.

Desi in intreaga lume exista o cerere uriasa pentru noile modele iPhone 6 si iPhone 6 Plus, rusii nu mai vor gadgeturile produse de Apple pe teritoriul lor, scrie Digital Trends. Autoritatile din aceasta tara sunt deosebit de ingrijorate in legatura cu serviciul iCloud.

Din aceasta cauza, ele ar fi luat deja decizia de a nu mai permite folosirea lor in tara. Justificarea vine din faptul ca informatiile salvate in iCloud nu sunt stocate pe serverele locale, ci pe unele aflate in SUA.

Noile masuri sunt reglementate de o lege adoptata recent de regimul de la Moscova. Ele se vor aplica oricarui nou serviciu online oferit in Rusia, ale carui servere se afla intr-o alta tara. Apple poate rezolva, insa, problema prin crearea unor servere chiar in acest stat.

Ramane de vazut cum se va pune in aplicare interdictia inclusiv asupra celor care detin deja asemenea dispozitive mobile construite de compania americana.

Rusia ar putea interzice, in cele din urma, doar accesul la iCloud.

Urmasul lui Steve Jobs la conducerea Apple recunoaste: Sunt gay si mandru de asta

In ultimele zile, in Rusia, au avut loc manifestari violente la adresa Apple, in urma anuntului facut de directorul executiv al companiei, Tim Cook, cel care a recunoscut ca este homosexual.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inflația scade în ritm de melc, iar prețul benzinei va crește mai repede decât se preconiza, spun estimările BNR
Inflația scade în ritm de melc, iar prețul benzinei va crește mai repede decât se preconiza, spun estimările BNR
Rata anuală a inflaţiei va continua să scadă în următoarele luni într-un ritm încetinit faţă de anul 2023 şi pe o traiectorie uşor mai ridicată decât cea anticipată în prognoza pe...
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei sale de gaming, PlayStation 5 Pro, care ar urma să ajungă pe piață până la finalul acestui an. Noua consolă va...
#iPhone 6 Apple Rusia, #Rusia iCloud apple, #probleme iphone rusia, #probleme apple rusia , #iPhone