iPad-ul omoara calculatorul?

Vineri, 13 Iulie 2012, ora 07:14
3141 citiri
iPad-ul omoara calculatorul?
Fox News

De cand a fost lansat, iPad-ul ameninta calculatoarele pe care toti le folosim.

HP, Dell si alti producatori americani au anuntat ca au inregistrat cea mai brusca scadere in vanzari, in perioada cuprinsa intre lunile aprilie si iunie, scrie Fox News. Oamenii au cumparat mai putine calculatoare in ultimii doi ani, la fel intamplandu-se si in cadrul firmelor de pe piata din SUA. Acest lucru a fost posibil si in contextul crizei financiare.

In schimb, a crescut popularitatea smartphone-urilor si a tabletelor iPad. Analistii estimeaza ca aceste aparate vor depasi ca vanzari calculatoarele, in urmatorii ani. Producatorii de laptopuri au incercat sa se adapteze noilor cerinte, lansand pe piata modele diferite, denumite "ultrabook". Dezavantajul lor este acela ca sunt mai scumpe.

Ei au primit o lovitura si de la Microsoft. In toamna va fi lansat Windows 8, adaptat si pentru tablete, insa care ruleaza si pe calculatoarele obisnuite. In plus, Microsoft a anuntat deja ca va vinde propria tableta, denumita Surface.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#tableta iPad apple microsoft windows 8, #surface laptop ultrabook vanzari sua , #iPad