iPad 3 ar putea fi lansat la inceputul lui 2012

Duminica, 21 August 2011, ora 13:231254 citiri
iPad 3 ar putea fi lansat la inceputul lui 2012
Foto: Daylife

Apple ar putea lansa o noua versiune a tabletei iPad la inceputul anului 2012, potrivit unor surse, care au precizat ca gigantul american a comandat deja mai multe componente producatorilor asiatici.

Sursele au declarat, pentru The Wall Street Journal, ca Apple a comandat ecranele si procesoarele pentru noile iPad.

Noua generatie a tabletei va avea o rezolutie mai mare, de 2048 X 1536 de pixeli, compartiv cu 1024 X 768, pentru iPad 2, iar ecranul va avea o dimensiune de 9,7 inch.

Un oficial al unei companii ce furnizeaza componente pentru Apple a declarat ca s-au facut comenzi pentru aproximativ 1,5 milioane de iPad 3, a caror productie va incepe in trimestrul al patrulea din acest an.

Ca majoritatea marilor branduri de electronice si computere personale, Apple nu isi produce singura dispozitivele. Aceastea sunt realizate de specialisti in productie, majoritatea din Taiwan, cu operatiuni extinse in China, care asambleaza gadget-urile pe baza indicatiilor date de Apple. Acestia folosesc furnizori de componente aflati tot in Taiwan sau in alte tari asiatice. Tableta iPad este produsa de compania Hon Hai Precision Industry, din Taiwan.

Nici purtatorul de cuvant al acesteia, si nici cei ai Apple nu au comentat informatiile.

In trimestrul al doilea, Apple a vandut 9,3 milioane de dispozitive iPad, triplu fata de perioada similara din 2010.

Totusi, in acest an, iPad intampina concurenta serioasa din partea altor mari companii, precum Samsung, Motorola, ZTE si Toshiba, care au tablete ce ruleaza pe sistemul de operare Android, dezvoltat de Google.