iPhone a implinit 7 ani - cum s-a schimbat piata de la lansarea primului telefon inteligent al Apple (Galerie foto, video)

Vineri, 10 Ianuarie 2014, ora 19:58
3910 citiri
iPhone a implinit 7 ani - cum s-a schimbat piata de la lansarea primului telefon inteligent al Apple (Galerie foto, video)
Foto: Apple

In urma cu 7 ani, pe 9 ianuarie 2007, Steve Jobs, co-fondatorul Apple, prezenta primul smarptone al companiei americane, ce avea sa revolutioneze piata telefoanelor.

Business Insider considera ca modelul a schimbat cursul istoriei dispozitivelor mobile.

Iar pentru a onora implinirea a 7 ani de la lansare, publicatia a rememorat cele mai importante momente de la lansarea primului iPhone si schimbarile care s-au petrecut pana in prezent.

Steve Jobs a prezentat produsul la Macworld: Apple tine in prezent propriile conferinte de presa. Macworld se numeste acum iWorld, insa aceste evenimente nu sunt foarte populare.

Jobs a luat in ras Microsoft: La lansarea primului iPhone, regretatul Steve Jobs a aratat un citat al unui oficial Microsoft, care marturisea ca ar cumpara laptopurile Apple, daca nu ar fi angajat la compania condusa de Bill Gates. Recent, si noul CEO al gigantului IT a luat in ras Microsoft, Tim Cook criticand in urma cu cateva luni tabletele Surface Pro.

Laude pentru Apple Tv: Steve Jobs a vorbit 20 de minute despre Apple Tv, un produs care nu este foarte popular in prezent. In urma cu 7 ani, el costa 299 de dolari, acum pretul este cu 200 de dolari mai mic.

Crestere uriasa pentru iTunes: Serviciul de muzica iTunes a avut o explozie in ultimii 7 ani. Astfel, in 2007, utilizatorii au cumparat 2 miliarde de cantece, iar in prezent numarul lor a ajuns la 30 de miliarde. Mai mult, daca atunci iTunes avea la vanzare doar cateva sute de emisiuni TV si filme, acum aproape toate sunt de inchiriat sau de cumparat.

Cum aratau smarpthone-urile la acea vreme... Piata de mobile s-a schimbat foarte mult, mai ales in ceea ce priveste design-ul.

Acum toate telefoanele arata ca primul iPhone: In principiu, exista doar un ecran, fara prea multe butoane.

Jobs s-a laudat cu functia multi-touch: Fostul CEO era foarte mandru de aceste brevete de inventie, insa fiecare telefon al producatorilor IT are functii multi-touch.

Apple, cu 5 ani inaintea competitiei: Jobs a spus ca in 2007, compania sa era cu 5 ani in fata rivalilor, in materie de telefoane mobile. Insa Google a venit tare din urma si a recuperat uriasa diferenta in doar trei ani, cu sistemul de operare Android.

"Cea mai tare functie este apelul vocal. Doar e un telefon, nu-i asa?": Jobs chiar a spus in 2007 aceste lucruri, insa in prezent nu-i mai pasa nimanui de apeluri, cand avem o multitudine de alte modalitati de comunicare si divertisment - Facebook, What's Up, Instagram etc.

Pentru a arata cum functioneaza aplicatia legata de bursa, Jobs s-a laudat cu evolutia actunilor Apple: Atunci, un titlu al companiei valora 87,9 dolari, acum a ajuns la 541 de dolari, crestere datorata iPhone-ului.

Autonomia bateriei: iPhone-ul initial avea o autonomie de 5 ore, in prezent ea s-a dublat.

Pretul prea piperat: In urma cu 7 ani, telefonul de la Apple era disponibil la un singur operator de telefonie mobila din SUA si costa 499 de dolari cu un abonament pe doi ani. In 2014, iPhone-urile pot fi gasite in toata lumea, iar costurile incep de la 0 dolari in cazul anumitor contracte.

La acea vreme, erau un miliard de telefoane mobile in toata lumea: Acum, numarul lor a ajuns la peste 6 miliarde.

Schimbarea numelui: Steve Jobs stia ca iPhone-ul este ceva urias, asa ca a schimbat numele companiei din Apple Computers in Apple Inc, pentru a marca orientarea catre dispozitivele mobile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#iPhone 7 ani, #lansare primul iPhone, #Steve Jobs primul iPhone, #lansare iPhone, #Steve Jobs previziuni iPhone, #steve jobs iphone , #iPhone