De unde s-a inspirat Apple pentru ceasul inteligent Apple Watch (Galerie foto)

Sambata, 20 Septembrie 2014, ora 08:08
6670 citiri
De unde s-a inspirat Apple pentru ceasul inteligent Apple Watch (Galerie foto)
Foto: nytimes.com

Ceasul inteligent Apple Watch a fost lansat, pe 9 septembrie, impreuna cu telefoanele iPhone 6 si iPhone 6 Plus.

Jurnalistul Brian X. Chen a aflat care a fost sursa de inspiratie pentru designul acestui produs, scrie Business Insider.

Expert american: De ce nu o sa cumpar un ceas Apple

Apple Watch seamana extrem de mult cu media player-ul iPod Nano.

"Ceasul inteligent isi are originile in acest produs lansat de compania americana in 2010, potrivit unui fost director al Apple. In urma cu cativa ani, oamenii atasau o curea la acest player minuscul si il purtau la mana, ascultand muzica in timp ce faceau jogging", a scris jurnalistul citat.

Este periculos ceasul inteligent lansat de Apple?

Cum arata a sasea generatie de iPod Nano:

Oamenii si-au dat seama repede ca puteau sa il foloseasca pe post de ceas, asa ca ii puneau o curea. Apple Watch (dreapta) este destul de asemanator cu iPod Nano (stanga), in ciuda eforturilor celor de la Apple de a-l face sa para luxos, arata sursa citata.

Ceasul inteligent vine in trei versiuni: cea de baza se numeste Apple Watch, cea pentru pasionatii de miscare - Apple Watch Sport, iar cea premium are denumirea Watch Edition.

Specificatii

Apple Watch este realizat din otel si aluminiu, in timp ce versiunea premium este confectionata din aur de 18 carate.

Senzorii care vor prelua informatii (in contact cu pielea utilizatorului) se afla pe spatele ceasurilor. Acestea vor fi transferate smartphone-ului la care este conectat ceasul inteligent (care poate fi doar iPhone 5, 5S, 5C, 6 si 6 Plus).

De asemenea, ceasul inteligent al Apple va oferi o serie de aplicatii pentru fitness, dar va functiona si ca centru de notificare pentru notificarile primite pe email, Facebook sau Twitter, de exemplu.

Toate cele trei versiuni ale ceasului inteligent sunt compatibile cu asistentul vocal Siri si ofera si functia de harti. Mai mult, interfata poate fi modificata dupa placul utilizatorului.

Apple Watch va ajunge in magazine in 2015, iar pretul va porni de la 349 de dolari.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#Apple Watch seamana, #Apple Watch iPod Nano, #pret Apple Watch, #Apple Watch , #lansare