De ce a angajat Apple un director de vanzari de la o firma de ceasuri elvetiene

Luni, 07 Iulie 2014, ora 09:20
4100 citiri
De ce a angajat Apple un director de vanzari de la o firma de ceasuri elvetiene
Foto: de-timekeeper.com

Apple a angajat un director de vanzari de la furnizorul elvetian de ceasuri de lux Tag Heuer.

Momentan, gigantul IT nu a vrut sa dezvaluie numele noii "achizitii", potrivit Quartz.

Insa ce urmareste, de fapt, Apple?

Vrei sa te angajezi la Apple si nu ai diploma in IT? Asta e sansa ta (Foto)

Se pare ca are de gand ca noile smartwatch-uri sa aiba eticheta "fabricat in Elvetia", avand in vedere ca ceasurile realizate in aceasta tara sunt foarte apreciate. Pana acum, produsele sale au fost asamblate in tarile asiatice, in special in China.

Mai mult, Apple a ales aceasta firma cu un motiv.

Desi Tag Heuer face ceasuri de lux, ea este extrem de cunoscuta si in randul consumatorilor "de rand", care nu au bani sa achizitioneze astfel de produse.

In plus, firma elvetiana sponsorizeaza echipa nationala de Formula 1 si foloseste celebritati locale pentru a-si promova produsele atat in tarile bogate, cat si in cele mai sarace.

In consecinta, directorul de vanzari va avea sarcina sa faca iWatch-ul sa devina popular atat in randul milionarilor, cat si in randul oamenilor obisnuiti.

Pe de alta parte, Tag Heuer nu vinde doar ceasuri, ci este una dintre putinele companii care a tinut pasul cu vremurile, astfel ca s-a orientat si catre smartphone-urile de lux.

"Timp de cativa zeci de ani, un ceas frumos era produsul pe care voia sa-l aiba toata lumea. Acum, el a fost inlocuit de telefonul inteligent", a spus Christoph Behling, designer de produse la Tag Heuer, intr-un interviu acordat publicatiei Financial Times.

Ultimul motiv care explica miscarea facuta Apple este faptul ca firma elvetiana avea de gand sa faca un smartwatch propriu.

"Mi-am pus tehnicienii sa cumpere cateva ceasuri inteligente sa vedem despre ce e vorba, insa interfata nu este atat de buna si trebuie sa ai telefonul prin apropiere pentru ca acesta sa functioneze. Iar ideea ca trebuie sa bagi la incarcat un ceas de lux nu prea ma incanta. Momentan, se pare ca e o bataie mare de cap, raportat la cate beneficii iti ofera", a spus recent Stephane Linder, CEO-ul companiei elvetiene.

Insa Apple pare ca va da lovitura cu iWatch, scrie Quartz, avand in vedere ca are doi asi in maneca: un specialist in retail care a lucrat la Burberry, angajat anul trecut, si acest specialist in vanzari, care a muncit la una dintre cele mai respectate firme de ceasuri elvetiene.

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#Apple firma ceasuri elvetiene, #Apple firma ceasuri Elvetia, #Apple ceasuri Elvetia , #lansare