Cele trei slabiciuni ale Apple

Duminica, 10 Aprilie 2011, ora 08:21
3573 citiri
Cele trei slabiciuni ale Apple
Foto: Daylife

Apple si directorul sau general, Steve Jobs, au avut o serie de succese in ultimii ani, inclusiv iPhone, iPad si MacBook Air.

Acest lucru a condus la cresterea cu 40 la suta a pretului actiunilor companiei, in ultimele 12 luni, devenind una din cele mai valoroase companii din domeniul tehnologiei.

Totusi, Apple are cateva slabiciuni majore, care i-ar putea dauna, pe termen lung, potrivit CNN:

Cloud computing

Spre deosebire de rivali precum Google sau Microsoft, Apple a ramas in urma cand este vorba de tehnologia cloud computing, ce permite utilizatorilor sa-si stocheze informatiile pe serverele companiei, pentru a le putea accesa de la orice terminal, de oriunde in lume.

Apple s-a laudat ca tableta iPad 2 este un dispozitiv din era "dupa-PC", insa acesta trebuie conectat la un computer pentru a-l activa si a-l sincroniza. De asemenea, cel mai usor mod de a scoate fotografiile de pe un smartphone iPhone este sa le trimiti pe o adresa de e-mail, pentru a fi descarcate ulterior, de pe un calculator. Nu in ultimul rand, colectia de muzica de pe iTunes nu poate fi sincronizata prin Wi-Fi sau 3G, fiind nevoie de o conexiune clasica la Internet.

In ciuda faptului ca Apple are un nou centru de date urias in statul american Carolina de Nord, s-a lasat net intrecuta la acest capitol de Amazon si Google, de exemplu, care deja ofera servicii variate de cloud computing.

Retele sociale

Apple a incercat sa intre in randul retelelor sociale cu Ping, care se baza pe iTunes si GameCenter, insa nu a avut succes.

Mai mult, Apple nu a fost capabila sa integreze Facebook sau alte retele sociale pe produsele sale atat de bine precum au facut-o cei la Google, pe Android, sau Microsoft, pe Windows Phone 7.

Motivul sta in faptul ca Apple vrea sa-si reduca dependenta de alte companii, insa, intr-o lume unde Facebook a inceput sa fie folosit mai des decat Google (in Statele Unite), ignorarea segmentului social al Internetului ii va dauna.

Apple TV

Dispozitivul Apple TV a fost modernizat (oarecum), insa este, in continuare, cel mai slab produs al companiei, avand si o selectie limitata de programe.

Pe aceste segment, Netflix, Hulu si Amazon au depasit net compania americana. Pe de alta parte, unul din principalii rivali, Google, nu a inregistrat nici el succes cu serviciul Google TV.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Apple iPad slabiciuni, #probleme Apple, #apple iphone, #MacBook air , #Steve Jobs