Cele mai tari citate din biografia lui Steve Jobs

Joi, 27 Octombrie 2011, ora 16:34
5935 citiri
Cele mai tari citate din biografia lui Steve Jobs

Walter Isaacson i-a luat 40 de interviuri lui Steve Jobs pentru a realiza biografia lui, iar rezultatul este o carte de 600 de pagini pline cu vorbe intelepte ale cofondatorului Apple.

Business Insider a selectionat cateva citate, in care Jobs vorbeste despre religie, Microsoft sau despre cum a creat cele mai bune produse de telefonie din lume.

Steve Jobs a creat iPad-ul in urma unei discutii cu un angajat de la Microsoft: "Omul asta ma batea la cap despre cum Microsoft o sa lanseze o tableta care va elimina notebook-urile de pe piata, iar Apple ar trebui sa cumpere licenta de la ei. Insa conceptul era total gresit, pentru ca trebuia sa-l utilizezi cu ajutorul unui creion. Ma saturasem sa tot aud despre aceasta idee revolutionara, asa ca m-am hotarat sa-i arat eu lui cum se face o tableta adevarata".

Creatorul iPhone a declarat ca a avut o copilarie grea si ca acest lucru l-a determinat sa munceasca mai mult. "Ma gandesc uneori ca din cauza ca am fost abandonat am dat mai mult din mine, pentru ca parintii mei sa ma vrea inapoi, insa acest lucru nu are sens. Intotdeauna m-am simtit special. Parintii mei adoptivi m-au facut sa ma simt asa".

Steve Jobs considera ca trebuie sa lasi ceva mostenire. "Din cauza durerii pe care boala mi-o provoaca, imi amintesc constant de iminenta mortii, iar acest lucru iti poate afecta in mod ciudat creierul, daca nu ii dai prea multa atentie. Nu trebuie sa-ti faci planuri doar pe un an. Trebuie sa-ti planuiesti actiunile ca si cum ai trai mai mult timp".

El si-a mai exprimat parerea si in privinta religiei. "Partea cea mai spumoasa este ca crestinismul se bazeaza mai mult pe credinta decat pe a trai ca Hristos sau a vedea lumea cum a vazut-o el. Cred ca religiile reprezinta mai multe usi spre aceeasi casa. Uneori cred ca acea casa exista, alteori nu. Este un mare mister pentru mine".

"Sa ai asteptari mari de la oameni, iar acest lucru ii va impinge sa realizeze lucruri marete", mai considera Jobs. "Treaba mea este sa spun cand lucrurile sunt prost facute, nu sa le tolerez", mai scrie in carte.

Steve Jobs era de parere ca oamenii nu stiu ceea ce vor decat dupa ce le arati acel lucru, iar compania Apple a incercat sa se gandeasca anticipativ la nevoile oamenilor. De asemenea, el s-a intors la sefia firmei pentru ca era de parere ca lumea va fi mai buna daca exista Apple.

Despre salariul sau de 1$, el considera ca "fac 50 de centi pentru ca ma duc la birou, iar ceilalti 50 de centi reprezinta rodul muncii mele".

Ultimele paragrafe din carte sunt si cele mai emotionante. "Imi place sa cred ca o parte din tine va supravietui si dupa moartea ta. E ciudat ca ai acumulat atata experienta si poate chiar putina intelepciune, iar toate acestea dispar intr-o secunda. Poate de aceea nu am pus un buton de inchidere/pornire la produsele Apple".

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Steve Jobs, #Steve Jobs Apple, #biografie Steve Jobs , #Steve Jobs