Cele 12 produse de care Apple ar vrea sa uite

Luni, 17 Noiembrie 2014, ora 23:59
8981 citiri
Cele 12 produse de care Apple ar vrea sa uite
Foto: Business Insider

Desi Apple este cunoscut pentru produsele de mare succes pe care le-a lansat in ultimul deceniu, in anii '80 si '90, compania a avut parte si de esecuri.

De la PowerPc, la consola de jocuri Pippin, exista unele produse pe care producatorii Apple isi doresc probabil sa le uite, scrie Business Insider, care face o trecere in revista a catorva lansari mai putin fericite.

iPodul Hi-Fi

Desi a fost construit folosind designul atragator specific celor de la Apple, acest produs nu a putut oferi o calitate buna a sunetului.

Mouse-ul "puc"

Acesta a aparut odata cu lansarea primului iMac, insa forma de puc care are succes pe gheata nu i-a impresionat pe utilizatori, carora li s-a parut extrem de incomoda.

Macintosh TV

Stramosul "Apple TV" a fost lansat in 1993, insa a nu a fost capabil sa redea programele TV pe desktop. S-au vandut doar 10.000 de unitati.

Consola de jocuri Pippin

Fabricata de Bandai, a fost prima incercare Apple de a intra pe piata consolelor de jocuri. Au fost vandute doar 42.000 de astfel de produse pana in 1997, cand a fost scoasa de pe piata, la doar un an dupa lansare.

Apple III

Acesta a fost lansat pe trambulina Apple II, insa designul sau incomod a displacut utilizatorilor, compania fiind nevoita sa retraga de pe piata primele 14.000 de produse.

Newton PDA

Acest gadget a fost lansat in 1987 si, in ciuda functionalitatii limitate, a ramas in productie timp de 11 ani.

Apple Quick Take

Lansata in 1994, a fost una dintre primele camere foto digitale. Totusi, pare ca Apple a abordat prea devreme acest segment si, in cele din urma, in 1997, compania a retras produsul de pe piata.

Macintosh Portable

Acesta a fost primul laptop lansat de cei de la Apple. In afara de problemele legate de display si baterie, dispozitivul a fost mult prea scump, acesta costand 7.300 de dolari, in 1989, la momentul cand a fost lansat.

Power Mac G4 Cube

Lansat in 2000, cu pretul de 1.799 de dolari, acesta a fost inca un produs prea scump pentru multi consumatori. In plus, ii lipsea un ventilator intern, ceea ce provoca supraincalzirea. A fost scos de pe piata in 2001.

ROKR E1

Desi a fost produs de Motorola, ROKR E1 a fost primul telefon cu iTunes incorporat. A fost sustinut chiar de Steve Jobs, cand Apple l-a lasant in 2005. Totusi, capacitatea mica de stocare, precum si transferul lent al fisierelor, au facut ca Apple si Motorola sa apuce drumuri diferite la doar un an dupa lansarea dispozitivului.

Husele - sosete iPod

Acestea au fost disponibile din 2004 pana in 2012, insa, nu erau tocmai practice si, tinand cont de numarul mare al celor care produc carcase pentru iPod, nu este de mirare ca utilizatorii nu au dorit sa isi tina MP3 playerele in ceva cunoscut mai degraba pentru miros.

Casca Bluetooth

Apple a lansat in 2007, alaturi de primul iPhone, aceste casti caracterizate printr-un apect elegant. Ele au fost retrase insa in 2009, dupa ce vanzarile s-au dovedit a fi dezamagitoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#produse esec Apple, #dispozitive ineficiente Apple, #greseli produse Apple , #stiri Apple