Ce inseamna cu adevarat sa lucrezi pentru Apple: Oamenii sunt nebuni!

Duminica, 05 Octombrie 2014, ora 20:55
12841 citiri
Ce inseamna cu adevarat sa lucrezi pentru Apple: Oamenii sunt nebuni!
Foto: The Telegraph

Multi dintre profesionistii din domeniul tehnologiei vad in gigantul american un angajator de vis. Insa pentru Don Melton si Nitin Ganatra, doi fosti manageri Apple, experienta in sanul companiei fondate de Steve Jobs nu a fost una foarte placuta.

Intr-un interviu audio postat pe iMore, cei doi vorbesc despre un program de lucru de-a dreptul extenuant. Ca angajat al Apple, trebuie sa poti fi contactat la orice ora din zi sau din noapte, scrie Business Insider.

Daca primesti un e-mail de la seful tau la ora 1:00 noaptea este de asteptat sa raspunzi imediat.

"Acest lucru se intampla saptamana de saptamana, luna dupa luna, de-a lungul anilor", sustine Ganatra, fost director iOS Apps.

Cele cinci greseli fatale pentru care CV-ul tau ar fi respins pe loc la Google

Duminica noaptea toata lumea lucreaza la Apple, deoarece a doua zi are loc sedinta directorilor.

"Asa ca tii telefonul langa tine, stai in fata calculatorului, nu conteaza ca este difuzata emisiunea ta preferata", spune Melton, fost director de tehnologii de internet la Apple.

Totusi, singurul moment de ragaz se datora unui serial de televiziune, isi aminteste acesta. In timp ce managerul lor, Scott Forstall, urmarea "Clanul Soprano", angajatii profitau de ocazie pentru a merge la toaleta, de exemplu.

"Poti sa mergi la baie, poti sa porti o conversatie cu familia ta", a adaugat Melton.

Nu doar inginerii si managerii Apple dorm putin. Insusi seful companiei, Tim Cook, este online pentru cea mai mare parte din zi si din noapte.

"Cand auzi acele povesti considerate apocrife despre cum Tim Cook vine la munca de la primele ore ale diminetii si sta pana tarziu, nu este vorba de un angajat de la PR care vrea sa crezi ca directorii Apple muncesc atat de mult. Ei chiar fac acest lucru. Oamenii sunt nebuni. Sunt acolo tot timpul", a afirmat Melton in cadrul interviului.

Pentru acesta, este "ca si cum ai lucra intr-o centrala nucleara, insa fara costum de protectie".

Angajat al Apple din 1998, Cook a devenit CEO al companiei pe 24 august 2011, succedandu-i lui Steve Jobs. Sase saptamani mai tarziu, pe 5 octombrie 2011, Jobs a murit, la varsta de 56 de ani, in urma unei indelungate lupte cu un cancer pancreatic.

Sunt insa si angajati care considera ca sacrificiile facute le aduc satisfactii importante, cum ar fi sentimentul ca munca lor are un impact puternic la nivel global.

"Inginerii Apple au ocazia sa aduca reale contributii de care vor beneficia zeci sau sute de milioane de oameni in fiecare zi. Acest lucru este extraordinar" sau "M-am alaturat Apple pentru ca vreau sa fac parte din ceva mai mare decat mine insumi", afirmau cativa actuali sau fosti angajati Apple pe site-ul de joburi Glassdoor.com, dupa cum a notat Business Insider intr-un articol publicat in 2012.

Desigur, salariile mult peste medie pentru majoritatea pozitiilor din cadrul companiei reprezinta un alt motiv pentru care multi vor sa lucreze la Apple.

Recent, compania din California a prezentat publicului noul iPhone 6. In primul weekend de la lansare au fost consemnate vanzari record de peste 10 milioane de unitati, insa utilizatorii au semnalat imediat mai multe probleme, printre care actualizarea defectuoasa la iOS 8.0.1 sau faptul ca telefonul se indoaie cu usurinta.

Apple nu se astepta la asa ceva: Ce se intampla cu iPhone 6 Plus (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#angajati Apple, #lucru Apple, #munca Apple , #Steve Jobs