Big Brother pe iPhone si iPad: Apple vrea sa scape de aplicatiile spion

Joi, 16 Februarie 2012, ora 22:29
2678 citiri
Big Brother pe iPhone si iPad: Apple vrea sa scape de aplicatiile spion
Foto: Apple

Apple a anuntat miercuri ca va cere aplicatiilor mobile sa nu mai colecteze informatii despre utilizatorii de iPhone si iPad fara permisiunea acestora.

Anuntul vine dupa ce un blogger a dezvaluit cum aplicatiile de pe diverse retele sociale colecteaza informatii, precum listele de contacte ale utilizatorilor, si le stocheaza pe serverele companiilor.

Aplicatiile care colecteaza sau difuzeaza informatii despre contactele utilizatorului fara permisiune incalca regulamentele Aplle, a spus purtatorul de cuvant al companiei, Tom Neumayr, pentru CNN.

Reteaua de microblogging Twitter a anuntat de asemenea ca aplicatia "Find Friends" colecteaza date despre contacte si le salveaza pe servere, insa ca va anunta clar utilizatorii despre acest lucru.

iPhone, Android, BlackBerry si Symbian - cine ne spioneaza?

Si Google si Facebook au o serie de servicii care implica si colectarea de informatii despre utilizatori.

Recent si producatorii de telefoane mobile s-au aflat in atentia presei, dupa ce s-a constatat ca un anumit software instalat pe mai multe telefoane mobile (Samsung, HTC, Nokia, anumite BlackBerry si dispozitive cu sistem de operare Android, dar si la iPhone cu iOS) monitorizeaza prin GPS activitatea utilizatorilor.

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#apple, #aplicatii Apple aplicatii spion , #iPad
Comentarii
Poza 25657
25657
rank 5
