Apple pregateste o mare schimbare pentru iPad? Multi utilizatori ar avea nevoie de ea

Duminica, 01 August 2021, ora 17:563593 citiri
Apple pregateste o mare schimbare pentru iPad? Multi utilizatori ar avea nevoie de ea
Foto: Arhiva Ziare.com

Seful Apple, Tim Cook, este de parere ca iPad Pro poate inlocui laptopul, insa tabletei ii lipseste o functie importanta pe care o au toate calculatoarele: utilizatori multipli.

Posibilitatea de a te loga cu mai multe conturi, fiecare cu propriile setari si configuratii, este o functie standard pe care o au aproape toate PC-urile, dar pe care dezvoltatorii iPad au ignorat-o pana acum.

Seful Apple: Nu vad de ce lumea ar mai cumpara un calculator in ziua de azi

Insa Apple vrea sa raspunda acum acestei necesitati si, ca prim pas, a anuntat ca va face un update la software-ul iPad-urilor folosite in scoli, scrie Business Insider.

Compania americana a lansat luni varianta beta a sistemului de operare iOS 9.3, care include noi functii, cum ar fi cititul pe timp de noapte. Pentru latura educationala a tabletei va exista o noua functie numita Shared iPad, care va permite mai multor elevi sa se logheze pe acelasi iPad, avand propriile setari si aplicatii.

Apple recunoaste: cel mai nou produs al sau are un defect major

"Imediat ce elevii se logheaza pe iPad, au acces la toate aplicatiile lor, cartile si documentele", explica Apple pe site-ul promotional care detaliaza imbunatatirile aduse software-ului.

Asadar, este posibil ca functia Shared iPad sa devina disponibila pentru toti utilizatorii acestei tablete in cele din urma. Pana atunci, doar elevii vor avea acces la aceasta facilitate, cand sistemul de operare iOS 9.3 va fi lansat oficial in saptamanile urmatoare.