Apple pregateste functii touchless si ecrane curbate pentru iPhone-uri

Joi, 05 Aprilie 2018, ora 15:52
2682 citiri
Apple pregateste functii touchless si ecrane curbate pentru iPhone-uri
Foto: Arhiva Ziare.com

Apple lucreaza la functii touchless si ecrane curbate pentru viitoarele iPhone-uri, proiecte care ar putea contribui la diferentierea celui mai important produs al companiei pe o piata tot mai aglomerata, potrivit unor persoane apropiate situatiei.

Functia de control ar permite utilizatorilor iPhone sa efectueze unele sarcini prin miscarea degetului aproape de ecran, dar fara sa il atinga. Tehnologia nu va fi probabil gata pentru utilizare pentru cel putin doi ani, daca Apple va opta sa o puna in practica, a spus una dintre persoane, citate de Bloomberg.

Apple a adoptat de mult timp noi modalitati de interactiune a oamenilor cu computerele. Co-fondatorul Steve Jobs a popularizat mouse-ul la inceputul anilor 1980. Cele la recente iPhone-uri au o functie numita 3D Touch, care raspunde diferit, in functie de presiunea degetului.

Noua tehnologie care foloseste gesturile va tine cont de apropierea unui deget de ecran, a explicat sursa.

Apple dezvolta si ecrane pentru iPhone-uri care se curbeaza treptat spre interior, de sus pana jos, a declarat una dintre persoane. Ecranele pentru iPhone-uri ar fi diferite de ecranele pentru smartphone-uri ale Samsung, care se curbeaza spre margini. Pana in prezent, fiecare model de iPhone a avut inclus un ecran plat.

Ecranul OLED al iPhone X se curbeaza usor in partea de jos, dar forma este aproape invizibila.

Ecranele OLED pot fi curbate sau chiar pliate, spre deosebire de tehnologia LCD, mai putin flexibila, utilizata la iPhone-urile precedente.

Un iPhone curbat ar putea fi disponibil peste doi sau trei ani, a spus sursa.

Apple mai lucreaza la o noua tehnologie destinata ecranelor, cunoscuta sub numele de MicroLED, dar aceasta ar putea fi utilizata peste cel putin 3-5 ani, a relatat Bloomberg in luna martie.

Compania americana incearca sa isi diferentieze produsele, pe o piata in care smartphone-urile au devenit tot mai similare, in conditiile in care Apple, Samsung Electronics, Google, si Huawei Technologies adopta aproape concomitent functii precum fereastra pe tot ecranul, camere foto avansate si recunoastere faciala.

In trimestrul al patrulea, Apple a detinut o cota de aproximativ 20% pe piata smartphone-urilor, dupa lansarea iPhone X si iPhone 8, fiind inaintea Samsung si Huawei, potrivit firmei de analiza a pietei IDC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#Apple ecrane curbate iPhone , #stiri Apple