Apple isi recompenseaza actionarii cu dividende

Marti, 20 Martie 2012, ora 07:08
2922 citiri
Apple isi recompenseaza actionarii cu dividende

Cunoscutul grup Apple va plati dividende in aceasta vara, pentru prima data dupa 17 ani. In acelasi timp, va incepe un amplu program de rascumparare a actiunilor.

Grupul informatic Apple a anuntat luni ca va plati actionarilor sai dividende pentru prima data din 1995 si ca va lansa un amplu program de rascumparare de actiuni in valoare de pana la 10 miliarde de dolari pe trei ani, informeaza Liberation.

"Chiar si cu plata dividendelor si cu rascumpararea actiunilor, putem sa pastram o rezerva importanta pentru oportunitati strategice. De asemenea, dispunem de lichiditati suficiente pentru a ne derula afacerile", a subliniat directorul general Tim Cook, intr-un comunicat.

In total, Apple a prevazut o suma de 45 miliarde de dolari pentru a investi in aceste programe pe durata a trei ani.

Grupul dispune la ora actuala de mai mult de 97 miliarde de dolari de lichiditati, in numerar si titluri financiare, si in ultimele luni s-au purtat discutii referitoare la gestionarea lor.

Dividendele, cu o valoare de 2,65 dolari pe actiune pe trimestru, vor reprezenta o cheltuiala anuala de circa 9,89 miliarde de dolari.

Acest anunt al conducerii firmei Apple vine la trei zile dupa lansarea celei de-a treia versiuni a tabletei iPad, in ultimii trei ani.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#dividende Apple, #actionari cash Apple, #iPad vanzari Apple , #iPad