Apple in miscare - fitness pentru iOS

Luni, 06 Februarie 2012, ora 08:02
4556 citiri
Apple in miscare - fitness pentru iOS
Foto: Webnews

Viitoarele versiuni ale sistemului de operare iOS, apartinand grupului din Cupertino, vor propune fanilor Apple o tehnologie menita sa stimuleze miscarea sub forma de fitness in salsa social.

Un brevet identificat de Apple Insider, demonstreaza interesul grupului din Cupertino pentru introducerea la nivel de iOS a unei tehnologii avnd drept obiectiv incurajarea posesorilor de dispozitive Apple sa practice fitness, antrenandu-se in paralel cu alti utilizatori, din oricare colt al lumii, relateaza Webnews.

Brevetul depozitat de Apple descrie o tehnologie care se bazeaza pe utilizarea sistemului Nike+, permitand utilizatorului sa impartaseasca experienta prestatiilor proprii din cadrul unei sesiuni de antrenament, cu alte persoane care nutresc acelasi gen de pasiune sportiva.

Intr-o prima faza, acest lucru va fi posibil doar dupa ce utilizatorul si-a incheiat antrenamentul, urmand ca specialistii de la Apple sa identifice curand o solutie pentru depasirea acestui inconvenient, pentru a putea oferi condiviziunea rezultatelor unei sesiuni de fitness in timp real, cu toti cei ce executa exercitii similare.

Apple tinteste insa catre crearea unei atmosfere de competitie, oferind un cadru potrivit pentru a putea lansa o invitatie la intrecere, unuia sau mai multor prieteni.

Fiind vorba despre un brevet insotit de o descriere generala, inca nu este limpede daca Apple intentioneaza sa utilizeze tehnologia la nivelul dispozitivelor iPhone, iPod Touch si/sau iPad, precizeaza sursa.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#Apple breveteaza tehnologia fitness, #Apple miscare fitness iOS , #iPad