Apple - "arbore genealogic" pentru 35 de ani de produse

Colaborator:Roxana Iorgulescu
Sambata, 13 August 2011, ora 14:468401 citiri
Apple - "arbore genealogic" pentru 35 de ani de produse
Foto: Mashable

Fotograful si designerul Mike Vasilev a creat pentru Mashable un "arbore genealogic" reprezentand evolutia tuturor produselor Apple, incepand cu prototipul "Apple I", din anul 1976 pana in prezent.

Artistul si-a proiectat opera astfel incat fiecare ramura a acestui copac simbolic sa reprezinte o anumita etapa din istoria marului tehnologic a ultimilor 35 de ani, relateaza Web News.

Pornind de la baza coroanei, primele ramuri apartin "epocii preistorice" a grupului din Cupertino, fara a omite etapa "Lisa" - unul dintre cele mai mari esecuri comerciale inregistrate de Apple in 1983 - si continuand cu ramura dedicata revolutionarului Macintosh, apoi cu primul iMac(G3) si primul iBook.

Urmeaza ramurile de dupa frontiera anului 2000, cand se da startul efectiv erei dispozitivelor mobile iPod, iPhone si iPad, pana la anul curent, cand a fost lansat dispozitivul iPad 2.

O astfel de reprezentare grafica a 35 de ani de produse Apple pune in valoare lungul drum strabatut de echipa lui Steve Jobs si cresterea inregistrata de grupul din Cupertino, aruncand o lumina nostalgica asupra succeselor, progreselor, dar si esecurilor care au marcat activitatea companiei, de la infiintare pana in prezent.