Una dintre cele mai mari companii din lume le cere angajaților dovada rapelului pentru a veni la muncă. „Este o condiţie pentru a fi consideraţi vaccinaţi împotriva Covid-19”

Luni, 17 Ianuarie 2022, ora 07:50
3889 citiri
Una dintre cele mai mari companii din lume le cere angajaților dovada rapelului pentru a veni la muncă. „Este o condiţie pentru a fi consideraţi vaccinaţi împotriva Covid-19”
Multe companii din SUA şi-au consolidat regulile referitoare la Covid-19, impun vaccinarea şi amână planurile de întoarcere la birou, deoarece varianta Omicron creşte infecţiile în toată ţara FOTO Pixabay

În contextul apariției mutației Omicron, mult mai contagioasă, și al valului al cincilea al pandemiei, care afectează întreaga lume, companiile se gândesc la noi măsuri de protecție sanitară.

Apple va solicita angajaţilor din retail şi corporativi să furnizeze dovada unei vaccinări cu un rapel pentru Covid-19, potrivit unui email intern citat de site-ul The Verge, transmite Reuters.

Începând cu 24 ianuarie, angajaţii nevaccinaţi sau cei care nu au prezentat dovada vaccinării vor avea nevoie de teste Covid-19 negative pentru a intra la locurile de muncă Apple.

The Verge a scris că nu este clar dacă cerinţa de testare se aplică atât angajaţilor corporativi, cât şi angajaţilor din retail.

”Din cauza eficacităţii în scădere a seriei primare de vaccinuri pentru Covid-19 şi a apariţiei unor variante foarte transmisibile, cum ar fi Omicron, rapelul este o condiţie pentru a fi consideraţi vaccinaţi împotriva Covid-19, pentru a vă proteja împotriva formelor de boală severă”, potrivit notei adresatyă angajaţilor, citată de The Verge.

Apple nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Multe companii din SUA şi-au consolidat regulile referitoare la Covid-19, impun vaccinarea şi amână planurile de întoarcere la birou, deoarece varianta Omicron creşte infecţiile în toată ţara.

Săptămâna aceasta, Meta Platforms, compania părinte a Facebook, a impus vaccinuri de rapel împotriva Covid-19 pentru toţi lucrătorii care se întorc la birouri. De asemenea, a amânat redeschiderea birourilor din SUA până pe 28 martie, de la un plan anterior din 31 ianuarie.

Google, divizie a grupului Alphabet, a declarat vineri că impune temporar teste săptămânale referitoare la Covid-19 pentru persoanele care intră în birourile sale din SUA.

Un articol publicat de The Information spune că Amazon.com le-a oferit lucrătorilor săi la depozitele din SUA 40 de dolari pentru a accepta să se vacineze cu vaccinuri rapel împotriva Covid-19.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#apple, #rapel vaccin covid, #vaccin COVID, #angajati Apple , #stiri internationale