Apple a lansat iPad Air: Noua tableta creeaza deja probleme companiei (Video)

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 10:56
5027 citiri
Apple a lansat iPad Air: Noua tableta creeaza deja probleme companiei (Video)
Foto: Arhiva

Apple a lansat, marti seara, iPad Air, cea de-a cincea generatie de tablete premium, dar si iPad Mini 2, care este destinata mai ales consumatorilor din pietele emergente. Insa problemele nu ocolesc compania americana, deoarece multi se tem ca inovatia nu va mai fi la ordinea zilei.

Jurnalistii americani au apreciat faptul ca Apple a rezolvat cateva probleme esentiale ale modelului anterior, cum ar fi greutatea si dimensiunea, astfel ca tableta poate fi manevrata mult mai usor.

iPad Air are o grosime de 7,5 milimetri (fata de 9,4 milimetri la iPad 4) si un chip A7, care se gaseste si pe iPhone 5S. Are o greutate de 453 de grame (fata de 662 grame la iPad 4), fiind cea mai usoara tableta din lume.

Apple a lansat iPad Air, cea mai usoara tableta din lume - Ce specificatii are si cat costa noul model

Preturile pleaca de la 499 de dolari in SUA, pentru modelul cu Wi-Fi si 16 GB de memorie, iar tabletele iPad Air vor incepe sa fie livrate incepand cu data de 1 noiembrie. Durata de viata a bateriei va ramane aproximativ aceeasi (in jur de 10 ore).

In plus, iPad Air pastreaza ecranul Retina Display cu diagonala de 9,7 inchi, insa are o rama mult mai subtire. Design-ul iPad Air a fost inspirat de la iPad Mini.

Camera FaceTime 720 p de 1,2 megapxeli a fost inlocuita cu una care poate filma in FullHD, la o rezolutie de 1.920 x 1.080 pixeli.

Care sunt problemele posibile:

Numele: iPad Air pare a fi cea mai buna tableta de pe piata, insa numele a atras cele mai mari confuzii. The Verge noteaza ca in sala a exita tensiune in randul participantilor la eveniment cand Tim Cook, directorul executiv al companiei, a anuntat aceasta schimbare.

Pretul: O alta nelamurire este faptul ca pretul pentru generatia anterioara nu a fost redus, astfel ca se vinde tot cu 399 de dolari, desi iPad Mini de 7,9 inchi este mai ieftina cu 100 de dolari si are aproape aceleasi specificatii.

Insa publicatia citata arata ca iPad Air va cuceri fanii Apple prin portabilitate si prin viteza mai mare de raspuns.

CNN mentioneaza ca orice actualizare a unui produs in zilele noastre presupune un procesor mai puternic, iar in timp ce unele companii ar putea aplica reduceri de preturi, Apple nu va adopta aceasta strategie, pentru ca ii merge bine in varful pietei.

Bateria: Totusi, nici iPad Air si nici alte tablete noi nu au facut un upgrade acolo unde conteaza: autonomia bateriei. Avand in vedere ca dispozitivele functioneaza doar o jumatate de zi, e cam frustrant pentru cei care le folosesc zilnic, iar CNN sustine ca primul producator care va rezolva cu adevarat aceasta problema va reusi sa se impuna pe piata mult timp.

Viitorul companiei: In schimb, publicatia Mashable este ingrijorata de viitorul companiei Apple, deoarece aceasta are nevoie de inovatii pentru a ramane in frunte, astfel ca schimbari minore, cum ar fi faptul ca iPad Air e mai subtire, vor fi date uitarii rapid.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#Apple lansare iPad Air, #hands on iPad Air, #noua tableta iPad, #apple ipad 5, #Apple tableta noua, #iPad Air probleme , #iPad