Apple a blocat vanzarea tabletei Samsung Galaxy in UE

Miercuri, 10 August 2011, ora 14:371954 citiri
Apple a blocat vanzarea tabletei Samsung Galaxy in UE
Foto: Daylife

Apple a reusit, in premiera, sa blocheze vanzarea tabletei Galaxy produsa de Samsung Electronics in Uniunea Europeana, cu exceptia Olandei.

Decizia a fost luata de un tribunal din Germania, la doar o saptamana dupa ce Samsung s-a vazut nevoita sa amane lansarea tabletei Galaxy, principalul rival al tabletei iPad produsa de Apple, pe piata australiana, din cauza unui proces similar, relateaza Reuters.

Potrivit plangerii depuse de Apple, gama de telefoane mobile si tablete Galaxy copiaza propriile produse, iPhone si iPad, compania intentand procese in mai multe tari. La randul sau, Samsung a dat in judecata Apple, sustinand ca, de fapt, aceasta i-ar fi furat ideile.

"Fara indoiala ca decizia tribunalului va avea un efect advers asupra Samsung, care se cearta cu Apple pe mai multe piete, ceea ce ar putea rezulta in scaderea vanzarilor si cresterea costurilor legale", a comentat Lee Seung-woo, analist la Shinyoung Securities din Seul.

Un purtator de cuvant al Apple, Kristin Huguet, a confirmat faptul ca un tribunal din Dusseldorf a interzis temporar vanzarea tabletei Galaxy 10.1, fara a preciza de ce Olanda nu a fost inclusa.

Divizia de dispozitive mobile a Samsung, care include telefoane si tablete, a generat 30 la suta din veniturile companiei sud-coreene in al doilea trimestru din acest an. Restul a provenit din afacerile cu chipuri de memorie si televizoare, sectoare in care Samsung este lider mondial.