Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Unde găsești cel mai ieftin combustibil. Lista cu benzinăriile și prețurile din zona ta

Joi, 10 Martie 2022, ora 10:48
6270 citiri
Unde găsești cel mai ieftin combustibil. Lista cu benzinăriile și prețurile din zona ta
Șoferii și-au făcut stocuri de combustibil. FOTO: Facebook

Câteva mesaje lansate în spațiul on-line în seara zilei de miercuri, 9 martie, privind creșterea prețurilor la combustibili, au creat o adevărată isterie în rândul șoferilor din România. Oamenii au mers la cea mai apropiată benzinărie pentru a-și alimenta mașinile și pentru a-și face stocuri.

Există însă o soluție pentru a afla unde este cel mai ieftin combustibil. O aplicație lansată de Consiliul Concurenței arată ce prețuri practică cele mai apropiate benzinării din apropierea fiecărui utilizator.

Chiar dacă tarifele nu diferă mult de la o pompă la alta, se pot economisi, totuși, câțiva lei.

Găsiţi toate tarifele pe site-ul monitorulpreturilor.info ori puteţi descărca aplicaţia cu acelaşi nume destinată telefoanelor inteligente.

Veţi afla de unde puteţi să cumpăraţi cel mai ieftin carburant fie în zona în care vă aflaţi, fie de-a lungul traseului pe care îl aveţi de făcut.

De exemplu, dacă locuiți în cartierul Giulești din Capitală și dorești să alimentezi cu benzină premium, descoperi 21 de benzinării pe o rază de cinci kilometri care practică prețuri cuprinse între 8,45 de lei și 9,09 lei.

Iar benzina standard este între 7,95 de lei și 8,64 de lei.

Variaţii sunt inclusiv în cadrul aceleaşi companii, în funcţie de zonele în care are staţii de alimentare.

Consiliul Concurenţei crede că datorită aplicaţiei, benzina şi motorina se vor ieftini.

“Creşte consumul acolo unde e preţul mai mic şi asta îi va obliga pe cei cu preţuri mai mari să le coboare şi ei ca să nu piardă clienţi, asta e logică. Variaţiile nu pot fi foarte mari, dar cât de mici sunt ele tot ajuta. Dacă reuşim să coborâm preţurile 1-2 procente, după mine e un succes”, a declarat Bogdan Chirițoiu,președintele Consiliului Concurenței potrivit știrileprotv.

Marja de ieftinire nu poate fi însă foarte mare. Jumătate din preţul unui litru de benzină este reprezentat de accize şi tva, adică taxe fixe datorate statului. 30% reprezintă costul efectiv al carburantului, şi doar 20% rămân pentru depozitare, transport, vânzare şi profit, explica reprezentanţii benzinăriilor. Din primăvara anului trecut până în aprilie 2019, carburanţii s-au scumpit, cu peste 6 procente potrivit INS.

Ileana Bălţatu, reprezentanta unui lanţ de benzinării: ″Piata noastră nu se poate aproviziona numai din producţie internă, se poate aproviziona numai in proportie de sub 50%, motiv pentru care trebuie să importăm mare parte din petrol şi deci suntem influenţaţi ca orice jucător de pe această piaţă de cotaţiile internaţionale”.

Aplicaţia Consiliului Concurenţei a costat 300.000 de euro şi va include în viitor şi un cumpărător al preţurilor alimentelor.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#aplicatie comparator preturi, #preturi combustibili Romania, #isterie crestere preturi romania , #pret carburanti