Ce șpagă a primit un fost șef al Apelor Române doar pentru faptul că a acceptat să deconteze facturile unei firme private

Sambata, 07 Mai 2022, ora 06:39
7648 citiri
Ce șpagă a primit un fost șef al Apelor Române doar pentru faptul că a acceptat să deconteze facturile unei firme private
Cristian Bratanovici, fost adjunct al Administrației Apelor Române, condamnat pentru corupție FOTO zi-de-zi.ro

Cristian Bratanovici, fost director general adjunct al al Administrației Naționale Apele Române (ANAR), a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru fapte de corupție și confiscarea banilor primiți ca mită.

În plus, Bratanovici va trebui să muncească în folosul comunității 90 de zile fie la Inspectoratul în Construcții Mureș, fie la Serviciului Județean de Ambulanță Mureș. Sentința a fost dată de Tribunalul Mureș, în data de 5 mai 2022, și nu este definitivă.

În același dosar au fost condamnați la închisoare cu suspendare omul de afaceri Sorin Emanoil Ciufudean și partenera acestuia, Valeria Bondrea, cei doi fiind găsiți vinovați pentru dare de mită respectiv complicitate la dare de mită.

Fostul director general adjunct al ANAR a ajuns să fie anchetat pentru fapte de corupție după ce a primit 100.000 de lei cu titlu de mită de la omul de afaceri Emanoil Ciufudean. Banii reprezentau o ”atenție” doar pentru faptul că Bratanovici a asigurat din fonduri proprii ale ANAR și din alte fonduri finanțarea necesară pentru decontarea facturilor emise de societatea administrată de omul de afaceri.

Firma acestuia se afla în relații contractuale cu Apele Române și executase o serie de lucrări de amenajare a cursurilor unor râuri și pârâuri din județul Mureș, contractul fiind în valoare de 10.881.876,82 lei.

Șpaga a fost scoasă din bancă de către partenera omului de afaceri cu mențiunea că cei 100.000 de lei reprezentau salarii. În realitate, banii au ajuns la șeful ANAR, într-un plic format A4, sigilat cu bandă neagră, într-o pungă în care se aflau haine. ”Intactă... așa i-am dat-o....așa i-am luat din ... direct din bancă, complet, legată cu...sigilată cu ...aia”, au fost explicațiile date omului de afaceri de partenera sa, discuție interceptată de procurorii anticorupție.

Pentru aceste fapte, judecătorii mureșeni i-au interzis lui Bratanovici dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat. În plus, i-au interzis acestuia să părăsească teritoriul României fără acordul instanței cât timp se află în perioada de supraveghere.

Pentru ca suma de bani primită ca mită de către șeful ANAR, instanța a dispus măsura popririi asupra veniturilor obținute cu titlul de salariul de către inculpatul Bratanovici Cristian în limita a o treime din venitul net până la concurența sumei de 100.000 lei, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#apele romane, #coruptie, #mita, #Mures, #Tribunal, #condamnare , #coruptie
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5