Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Surprizele de care au parte unii români la cumpărarea unui apartament nou: "A fost achitat integral. Prețul s-a mărit cu încă 10.000 de euro"

Sambata, 17 Decembrie 2022, ora 16:26
13715 citiri
Surprizele de care au parte unii români la cumpărarea unui apartament nou: "A fost achitat integral. Prețul s-a mărit cu încă 10.000 de euro"
Mulți români achită avansul pentru locuință când blocul nici nu a fost construit FOTO Pexels

Românii care aleg să cumpere apartamente în blocurile vechi au de făcut investiții importante înainte de a se putea muta, în unele cazuri. Prețurile au crescut atât la mâna de lucru, cât și la materialele de construcții, iar meseriașii serioși și cu experiență sunt greu de găsit.

Nici cei care aleg apartamente în blocurile noi nu sunt scutiți de probleme. Unii au achitat un avans când blocul era în faza de proiect, sau chiar întreaga sumă. Totuși, locuințele nu sunt gata la timp, iar pe parcurs se îndepărtează de prețul stabilit inițial.

Este cazul relatat de o femeie, într-o postare pe Facebook.

"Părinții mei au cumpărat un apartament în faza de proiect în Brașov. Imobilul a fost achitat integral. Antecontractul a fost făcut în 2020, urmând ca în februarie 2023 apartamentul sa fie gata.

Astăzi au fost informați că în urma scumpirilor materialelor de construcții prețul apartamentului s-a mărit cu încă 10.000 de euro.

În antecontract este specificat că prețul este fix și nu se modifică. Este normal să îi pună să plătească, deși ei au plătit tot?", a întrebat aceasta pe grupul Avocatul online.

Clauze abuzive în antecontract

În comentarii, mulți sunt revoltați, iar unii amintesc de clauzele contractuale care trebuie verificate cu atenție.

"Jigodiile astea cu imobiliarele nu sunt niciodată corecți cu clienții lor, niciodată."

"Numai ei? Toți, din toate domeniile au mărit artificial prețurile. Niște nenorociți care profită de criză ca să-și umfle conturile."

"Depinde de clauzele contractuale."

"Nu sunteți nici primii, nici ultimii, așa se întâmplă aproape de fiecare dată când se cumpără ceva ce nu există decât în hârtii care "promit" ceva."

"În principiu, nu. Spun "în principiu" pentru că trebuie observat contractul pentru a vedea toate clauzele."

"Și dacă s-ar fi ieftinit v-ar fi scăzut prețul?

Dacă este stipulat în el că nu se modifică, nu trebuie să plătească nimic.

Fiul meu vitreg a fost în aceeași situație, dar în final nu a mai plătit nimic. Au luat legătura cu firma doar în scris, prin avocat. Nu vă pierdeți timpul cu discuții inutile la telefon. Va fi în dezavantajul dvs.

Este un risc pe care fiecare parte și-l asumă, la fel e și cu creditul. Cine a avut rate fixe, anul ăsta a fost un om fericit. Cine a avut rate variabile, anul ăsta a fost om mai puțin fericit."

"Pot exista clauze abuzive în antecontract."

"Dacă fac altceva decât ce scrie în contract e ilegal. Încercați să contactați și ceilalți cumpărători și vă luați toți un avocat."

"E chiar nesimțire extremă. Încearcă toți să mai smulgă cât pot până anul viitor, când vine recesiunea, mai ales acum, de sărbători, când oamenii au bani strânși pentru sfârșitul anului. Toate prețurile se vor prăbuși anul viitor, mai ales la imobiliare, materiale de construcții, etc. și ei știu asta. Sunt disperați."

Detaliile cruciale la care trebuie să fie atenți românii când își caută apartament: „Cu cât o clădire este mai înaltă, cu atât este mai periculoasă”
Detaliile cruciale la care trebuie să fie atenți românii când își caută apartament: „Cu cât o clădire este mai înaltă, cu atât este mai periculoasă”
Unul dintre criteriile importante pe care persoanele care caută să închirieze sau să cumpere un apartament îl iau în considerare este siguranța. Aceasta este dată inclusiv de cât de bine...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#apartamente noi, #contract, #cumparare, #scumpiri, #crestere preturi , #apartamente noi