Apartament ”buncăr”, fără geamuri, amenajat la subsolul unui bloc din Cluj. Se vinde cu un preț exorbitant

Marti, 25 Octombrie 2022, ora 12:30
11921 citiri
Apartament ”buncăr”, fără geamuri, amenajat la subsolul unui bloc din Cluj. Se vinde cu un preț exorbitant
Buncăr din Cluj, scos la vânzare cu preț exorbitant FOTO stiri de cluj

Un apartament amenajat la subsolul unui bloc din centrul municipiului Cluj Napoca a strânit nemulțumirea vecinilor.

Proprietarul și-a montat centrală pe gaze deși spațiul respectiv nu este prevăzut cu ferestre, iar aerisirea se face doar prin casa scării. În realitate, "apartamentul" este o boxă a parcării, acuză vecinii.

Chiar și în aceste condiții, prețul cu care a fost scos la vânzare este de 47.000 de euro, apartamentul de 47 de metri pătrați. Un al doilea apartament, de 32 de metri pătrați, se vinde cu 30.000 de euro.

Pe strada Porțelanului numărul 3, din Cluj-Napoca, au fost scoase la vânzare două spații, între care și un ”apartament”, amenajate în parcările de la etajul -2. Un specialist acreditat ANRE a declarat pentru Știri de Cluj că instalarea unei centrale termice pe gaz în acel loc este ilegală.

În Cartea Funciară a imobilului, cele două încăperi de 47, respectiv 32 de metri pătrați ar figura ca boxe / parcări.

”În urmă cu 2-3 ani, o singură persoană a cumpărat integral nivelul -2 și a început tot felul de activități (comerciale) în acest spațiu.

Zilele acestea, domnul A.O. (proprietarul spațiului) a dat prin agenția imobiliară Blitz anunț că vinde 2 spații.

Suma de 30.000 de euro este pentru boxele în care își desfășoară activitate un “showroom” de anvelope și 47.000 de euro pentru ”apartamentul” în care deja locuiește cineva”, a relatat un vecin.

La etajul -2, ventilația este făcută doar prin casa scării sau prin parcare. Acest lucru se vede în poza făcută pe casa scării. ”Mai mult proprietarul a închis cu un grilaj metalic accesul la etajul -2, pe motiv ca intră oamenii străzii și își fac nevoile.

Ambele spații sunt ”racordate” la toate utilitățile: apă, canalizare, gaz și electricitate.

În bloc, în săptămâna aceasta au fost sesizări pentru scurgeri de gaze.

Proprietarul celor două apartamente ar fi explicat că totul este construit cu firmă autorizată, iar instalația de racordare la apa menajeră este autorizată, potrivit sursei citate.

Acesta susține că administrația blocului știe de situație și că a aprobat aceste lucrări.

”Dacă centrala termică are ieșirea sub scările de la intrarea în imobil, înseamnă ca acestea trec prin spațiul tehnic de la -1 care este proprietatea administrației.

Branșați probabil cu apa menajeră în pluvial și de acolo în Someș. Aceștia acum încearcă să acopere urmele”, a explicat locatarul pentru stiridecluj.ro.

Legea prevede clar că pentru a putea monta o centrală termică este nevoie de o suprafață vitrată, care să cedeze în cazul unei explozii. În cazul în care nu există un geam, nu se poate monta o centrală termică, deoarece în cazul unei explozii suflul ar putea distruge întreaga clădire.

Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
#apartament, #imobiliare, #imobiliare Cluj, #Cluj Napoca , #firme imobiliare