Semnal puternic pentru Rusia și China: Statele Unite îmbunătățesc forța militară specială deasupra Pământului VIDEO

Miercuri, 09 Martie 2022, ora 02:00
5816 citiri
Semnal puternic pentru Rusia și China: Statele Unite îmbunătățesc forța militară specială deasupra Pământului VIDEO
Forța Spațială a SUA își sporește zona de acțiune FOTO: Wikipedia

Pe măsură ce atmosfera din jurul Pământului devine din ce în ce mai aglomerată din cauza înmulțirii sateliților militari și de cercetare din diverse țări, Statele Unite au luat hotărârea de a înființa o forță aeriană militară specială, care să monitorizeze spațiul de deasupra Terrei și până la Lună.

Recent, Laboratorul de cercetare al Forțelor Aeriene din SUA (AFRL) a dezvăluit planurile sale de a observa zona dintre Pământ și Lună, unde sateliții tradiționali orbitează cu ajutorul sistemului Cislunar Highway Patrol (CHPS), potrivit The Hill.

AFRL notează faptul că traficul spațial către Lună va crește rapid în următoarele decenii, deoarece NASA, dar și țări precum China și Rusia, precum și alte companii private din lume lucrează la trimiterea de expediții pe satelitul nostru natural.

Sistemul Cislunar se referă la spațiul de deasupra locului în care sateliții orbitează Pământul, la aproximativ 35.000 de kilometri deasupra suprafeței planetei.

Trebuie menționat faptul că în prezent, Departamentul Apărării din Statele Unite urmărește și identifică toate obiectele create de om, care orbitează Pământul, cu ajutorul unor senzori optici și cu radare.

”Până acum, misiunea spațială SUA s-a extins la 35.000 de kilometri deasupra Pământului. Asta a fost atunci, asta este acum”, se specifică în videoclipul postat de AFRL pe YouTube.

Asta anunță că ”Forța spațială a SUA va asigura dezvoltarea pașnică a spațiului, menținând misiunile noastre în siguranță la aceste frontiere îndepărtate”, potrivit AFRL.

De ce nu a trimis NASA astronauți pe Marte? Motivele ascunse din spatele deciziei VIDEO

Detaliile despre proiectul CHPS sunt rare, dar Ars Technica a anunțat că AFRL va solicita în mod oficial propuneri privind niște prototipuri de sateliți, luna viitoare, urmând apoi să comunice atribuirea contractului, în iulie.

Misiunile Artemis ale NASA urmăresc să ducă din nou astronauții americani pe Lună și în cele din urmă să stabilească o primă ”prezență pe termen lung” acolo. Între timp, China a încheiat un parteneriat cu Rusia pentru o serie de misiuni spațiale, inclusiv pentru realizarea unei baze pe Lună.

Descoperire neobișnuită în nisipul de pe plajă: ”Am găsit istoria detaliată a Pământului” VIDEO

Astfel, Departamentul Apărării din Statele Unite își propune să stabilească o monitorizare a spațiului de la Pământ la Lună, pentru a proteja interesele comerciale ale țării și al partenerilor săi.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#aparare SUA, #forta spatiala, #Fortele Aeriene, #statele unite, #Forte aeriene americane, #forte aeriene SUA , #Statele Unite
Comentarii
Poza JeanB
JeanB
rank 5
Rusii si chinezii au un numitor comun