Zone toxice de apă descoperite în mare: Pot fi fatale pentru cine se apropie VIDEO

Joi, 21 Iulie 2022, ora 05:08
5593 citiri
Zone toxice de apă descoperite în mare: Pot fi fatale pentru cine se apropie VIDEO
Bazine de saramură toxică descoperite în Marea Roșie FOTO: Science Alert

O echipă internațională de oameni de știință condusă de Departamentul de geologie marină de la Universitatea Miami din Statele Unite, care a publicat un studiu în revista Nature Communications pe 27 iunie 2022, a descoperit bazine rare de apă toxice, cu saramură în adâncurile Mării Roșii.

Aceste zone sunt lacuri extraordinar de sărate, care s-au format pe fundul mării, dar ce pot fi fatale pentru cei care se apropie prea mult, potrivit Science Alert.

Aceste bazine rare de saramură descoperite în Marea Roșie pot deține indicii despre schimbările de mediu din regiune, care se întind pe milenii și ar putea chiar să arunce o nouă lumină asupra originii vieții de pe Pământ, se arată în noul studiu.

Zonele descoperite sunt printre cele mai extreme medii de pe Pământ, deoarece ele au o lipsă totală de oxigen. ”Înțelegerea noastră actuală este că viața își are originile pe Pământ în adâncurile mării, aproape sigur în condiții anoxice, fără oxigen.

Structură monstruoasă descoperită în adâncurile oceanului: Turnuri uriașe cât un bloc cu 3 etaje VIDEO

Bazinele de saramură din adâncime sunt un analog excelent pentru Pământul timpuriu și, în ciuda faptului că sunt lipsite de oxigen și hipersalinitate, sunt pline de o comunitate bogată de așa-numiți microbi ”extremofili””, a spus profesorul Sam Purkis, de la Universitatea Miami din Statele Unite și autorul principal al studiului.

Aceste bazine de saramură rare ar putea duce la descoperiri microbiene, care ar putea contribui la dezvoltarea de noi medicamente, a spus Purkis. Oamenii de știință cunosc doar câteva zeci de bazine cu saramură de adâncime în întreaga lume, care variază de la un kilometru pătrat până la 2,6 kilometri pătrați. Se știu că doar trei zone marine care găzduiesc bazine de saramură de adâncime: Golful Mexic, Marea Mediterană și Marea Roșie.

Marea Roșie deține cel mai mare număr de bazine cunoscute de saramură de adâncime. Se crede că ele provin din dizolvarea zăcămintelor de minerale depuse în timpul epocii miocene, care a existat acum aproximativ 23 de milioane de ani până la 53, milioane de ani în urmă.

Baterie revoluționară pentru mașini electrice, premieră mondială: Autonomie de peste 600 de kilometri și reîncărcare în 15 minute VIDEO

Până acum, toate aceste bazine cunoscute de saramură din Marea Roșie erau situate la cel puțin 25 de kilometri în larg. Dar acum, oamenii de știință au descoperit astfel de bazine în Golful Aqaba, în zona de nord a Mării Roșii, unde lacurile sărate de pe fundul apei se află la doar 2 kilometri de țărm.

Cercetătorii au descoperit aceste bazine de saramură în timpul unei expediții din 2020, la bordul navei de cercetare OceanXplorer al organizației OceanX.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#apa toxica, #bazine, #saramura, #ape sarate, #Marea Rosie, #descoperire stiintifica, #apa sarata cercetare, #origine viata pamant , #descoperire
Comentarii
Poza QAnon
QAnon
rank 1
a5m trait s-o aud [citesc] si pe asta!