Descoperire impresionantă a medicilor din Suedia: Cum poți scăpa de anxietate printr-o metodă simplă

Vineri, 31 Decembrie 2021, ora 03:00
8670 citiri
Descoperire impresionantă a medicilor din Suedia: Cum poți scăpa de anxietate printr-o metodă simplă
Starea de anxietate poate fi tratată printr-o metodă simplă FOTO: TPG

Un nou studiu coordonat de cercetătorii de la Universitatea din Gothenburg, Suedia, a dus la o descoperire importantă privind anxietatea, starea de neliniște însoțită de palpitații, întâlnită la multă lume. Medicii au constatat că exercițiile fizice prescrise pacienților cu această boală au contribuit la ameliorarea semnificativă a simptomelor, mult mai bine decât medicamentele sau terapia.

Experții din Suedia au analizat un grup de persoane cu anxietate, care a efectuat timp de 12 săptămâni exerciții fizice de două tipuri, în funcție de capacitatea fiecăruia, antrenamente moderate tip cardio și altele intense, potrivit Daily Mail.

Ambele intensități ale antrenamentelor au atenuat în mod semnificativ anxietatea, chiar și atunci când tulburarea pacienților era una cronică, au descoperit cercetătorii suedezi.

Rezultatele studiului, publicate în Journal of Affective Disorders, sugerează că sunt necesare mai multe tratamente ”simple” pentru anxietate decât folosirea medicamentelor și a terapiei, care sunt considerate costisitoare și uneori ineficiente pentru pacienți.

”Un program de exerciții de grup timp de 12 săptămâni s-a dovedit eficient pentru pacienții cu sindrom de anxietate, din asistența medicală primară”, au spus cercetătorii de la Universitatea Gothenburg.

Care este vârsta ta reală de sănătate: Testul care îți spune adevărul despre vitalitatea personală, diferită de cea biologică

”Aceste constatări întăresc viziunea asupra exercițiilor fizice, ca un tratament eficient, el ar putea fi pus la dispoziție mai frecvent în practică, pentru persoanele cu probleme de anxietate”.

La studiu au participat 286 de pacienți cu sindrom de anxietate din Goteborg, Suedia și din partea de nord a zonei Halland, de pe coasta de vest a țării.

Vârsta lor medie a fost de 39 de ani, iar 70% erau femei. Aproape jumătate dintre ei au trăit faze de anxietate de mai bine de 10 ani. Participanții au avut sesiuni de antrenament (moderat sau intens) de câte 60 de minute, de trei ori pe săptămână, sub îndrumarea unui kinetoterapeut.

Descoperire nemaipomenită în trupul oamenilor: Un nou organ găsit în corpului uman

Severitatea simptomelor de anxietate, care includ nervozitate, respirație rapidă, ritm cardiac crescut și tremur, a fost apoi raportată de către participanți. Majoritatea acestora au trecut de la o ”anxietate moderată spre mare”, la un nivel scăzut, după un program de 12 săptămâni.

Semnele care trădează infecția cu virusul hepatitei C
Semnele care trădează infecția cu virusul hepatitei C
La nivel mondial, 71 milioane de persoane trăiesc în prezent cu hepatita cronică cu virus hepatitic C. Dintre acestea, doar 20% sunt diagnosticate, și doar 5% sunt tratate cu medicamente...
Cele 12 semne surprinzătoare care îți arată că ai putea avea deficiențe de vitamine, de la buze crăpate și mătreață până la libido scăzut
Cele 12 semne surprinzătoare care îți arată că ai putea avea deficiențe de vitamine, de la buze crăpate și mătreață până la libido scăzut
"Ești ceea ce mănânci", spune un proverb. Deci, dacă nu mănânci alimente care îți hrănesc corpul și îi furnizează nutrienții de care are nevoie, atunci este probabil să întâmpini...
#anxietate remedii, #anxietate tratament, #simptome, #anxietate simptome, #tratament anxietate , #descoperire