Top 4 cele mai bune tipuri de anvelope pentru ATV-uri sau SSV-uri

Advertorial
Luni, 06 Martie 2023, ora 18:26
5276 citiri
Top 4 cele mai bune tipuri de anvelope pentru ATV-uri sau SSV-uri
FOTO: unsplash.com

Dacă deții un ATV sau un SSV, cel mai probabil ești un pasionat al sporturilor extreme sau îți desfășori activitatea pe terenuri accidentate sau în zone cu nisip. Indiferent de motivul pentru care ești proprietarul unui astfel de vehicul, pentru întreținerea lui ai nevoie să-i schimbi periodic consumabilele, între care și anvelopele.

Cele mai renumite branduri de anvelope pentru ATV sau SSV provin de la producători consacrați precum Duro, ITP, KENDA, CST sau Maxxis.

Este important să cauți anvelope de calitate, să te asiguri că sunt conforme și au o dată de fabricație recentă. Cel mai bine este să alegi din gama diversă de anvelope pentru ATV-uri oferită de magazinele de specialitate de pe piață. Vei primi inclusiv consiliere din partea unui specialist în cazul în care nu știi exact care sunt nevoile vehiculului tău.

Iată care sunt cele mai bune anvelope pentru ATV-uri sau SSV-uri:

Anvelope ATV pentru toate tipurile de suprafețe (All Terrain)

Anvelopele All Terrain sunt, așa cum le spune și denumirea, cauciucuri potrivite pentru toate tipurile de teren, fiind utilizate de cei mai mulți dintre posesorii de ATV-uri sau SSV-uri. În general, cam toate modelele de vehicule sunt dotate cu acest tip de anvelope la achiziționare. Sunt potrivite inclusiv pentru utilizarea pe suprafețe off-road și au o durată de viață mai mare comparativ cu celelalte tipuri.

Însă tocmai versatilitatea anvelopelor All Terrain pentru ATV face ca acestea să nu fie considerate performante în raport cu suprafața pe care rulează ATV-ul sau SSV-ul. De exemplu, dacă folosești vehiculul îndeosebi pe noroi sau nisip, All Terrain nu sunt recomandate.

Anvelope ATV pentru noroi

Producătorii de anvelope pentru ATV-uri au în gamă și modele speciale pentru utilizarea în noroi. Cauciucurile ATV Mud au o performanță ridicată atunci când sunt folosite pe suprafețe mlăștinoase sau noroioase, unde te poți afunda extrem de ușor. Acestea sunt concepute special doar pentru suprafețe moi, nefiind recomandate dacă folosiți ATV-ul și pe asfalt, de exemplu, sau pe alte zone dure.

Exista modele de anvelopele pentru ATV Duro care sunt proiectate special și asigură o aderență excelentă pe noroi și suprafețe mlăștinoase.

Anvelope ATV de zăpadă

Deși pot fi utilizate și anvelope de trail și noroi pe zăpadă, dacă vrei să ai parte de performanțe la standarde înalte atunci vei alege pentru ATV-ul tău un set de cauciucuri special proiectate pentru această suprafață.De asemenea, pentru că sunt dotate cu profile mult distanțate între benzile de rulare, vei putea să străbați troienele fără probleme.

Anvelope ATV Sport

Când vorbim de anvelope ATV sport, este lesne de înțeles că avem de-a face cu pasionații de curse cross. Aceste tipuri de cauciucuri sunt extrem de durabile și realizate special pentru a putea face față competițiilor off-road pe suprafețe dure. Nu sunt recomandate în cazul terenurilor pe care se află nisip sau noroi, pentru că există riscul de afundare.

Cei mai mulți producători de anvelope pentru ATV-uri și SSV-uri au în portofoliul modele sport, la mare căutare printre pasionații de sporturi cu motor.

Așadar, în alegerea celor mai bune anvelope pentru ATV-ul sau SSV-ul tău trebuie să ții cont mai ales de tipul de suprafață pe care obișnuiești să rulezi. Pe lângă achiziționarea celor potrivite, e important ca ulterior să le întreții în mod corect. Optează întotdeauna pentru cauciucuri de calitate, ale producătorilor renumiți pe piață și din magazine ce-ți pot oferi garanții despre produsul cumpărat.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#anvelope, #anvelope atv, #anvelope ssv , #stiri auto