Servicii complete de întreținere auto pentru sezonul rece

Advertorial
Luni, 29 Ianuarie 2024, ora 16:57
2688 citiri
Servicii complete de întreținere auto pentru sezonul rece
FOTO: shutterstock.com

Condusul pe timp de iarnă generează o serie de riscuri pentru participanții la trafic, ce pot fi, însă, minimizate, printr-o grijă deosebită față de starea autoturismului.

Euromaster îți prezintă principalele servicii de care poți beneficia în centrele de service din rețeaua națională, astfel încât să ai garanția că anvelopele de iarnă de pe autoturismul tău, dar și alte sisteme auto, funcționează la parametri optimi.

Verificarea presiunii în roți pe timp de iarnă

Pe timp de iarnă, temperaturile scad adesea sub punctul de îngheț, ceea ce poate determina o scădere sub limitele normale a presiunii în anvelope. Acest proces cauzează o performanță redusă a autoturismului și poate crește riscul de accident, prin scăderea aderenței și creșterea distanței de frânare.

În acest context, monitorizarea regulată a presiunii în anvelope devine esențială pentru asigurarea unei călătorii sigure. Anvelopele cu o presiune sub limitele recomandate de producător pot cauza uzura neuniformă, reducerea eficienței combustibilului și creșterea distanței de frânare. De asemenea, structura acestora poate fi suprasolicitată din cauza specificului drumului, crescând astfel riscul de explozie sau accident.

Verificarea presiunii se realizează cu ajutorul unui manometru, un instrument de măsurare simplu de utilizat. Ajustarea valorilor se face prin raportare la cele optime, identificate în manualul tehnic al autoturismului, ori pe eticheta lipită pe ușa conducătorului auto.

Specialiștii Euromaster recomandă realizarea acestui proces atunci când anvelopele sunt reci, pentru a evita erorile la utilizarea manometrului. De asemenea, presurizarea cu azot, în locul celei cu aer, permite păstrarea pentru mai mult timp a unei presiuni optime, determinând optimizarea consumului de carburant și obținerea de economii.

Programează-te pentru o vizită cu autoturismul într-un centru din rețeaua Euromaster, pentru verificarea presiunii în roți și restabilirea valorilor optime, prin intermediul serviciului de presurizare cu azot.

Rotația anvelopelor în timpul sezonului rece

Rotația anvelopelor joacă un rol crucial în prelungirea duratei de viață a acestora, contribuind la o uzură uniformă. Acest serviciu de întreținere a anvelopelor de iarnă, de care poți beneficia în cadrul rețelei Euromaster, influențează performanța autoturismului. În sezonul rece, anvelopele de iarnă întreținute corect și rotite conform indicațiilor specialiștilor pot îmbunătăți tracțiunea, frânarea și stabilitatea vehiculului pe drum alunecos.

Un set de anvelope cu o uzură uniformă oferă o tracțiune mai bună și previne pierderea controlului vehiculului pe drumuri acoperite de apă, zăpadă sau polei. Intervalul de timp recomandat pentru rotația anvelopelor poate varia în funcție de modelul autoturismului, tipul anvelopelor de iarnă montate sau stilul de condus adoptat. În cazul unui condus intensiv, sau în condiții meteo extreme, rotația anvelopelor de iarnă ar trebui efectuată cu o frecvență mai mare.

Pentru un proces de rotație a anvelopelor realizat corect și eficient, apelează la serviciile profesionale oferite de specialiștii Euromaster. Aceștia utilizează tehnologii optime și au experiența necesară pentru a efectua această operațiune în mod corect.

Alinierea corecta a roților pe timp de iarnă

Verificarea geometriei roților reprezintă un aspect important în menținerea securității și eficienței autoturismului tău, mai ales în timpul iernii. Alinierea corectă a roților poate asigura o direcție stabilă și poate preveni uzura inegală a anvelopelor de iarnă, ceea ce poate duce la o durată de viață mai lungă a acestora.

În timpul iernii, gheața, zăpada sau gropile pot afecta geometria roților, ceea ce poate duce la o performanță redusă a mașinii. În centrele de service Euromaster, specialiștii efectuează o serie de controale și ajustări, inclusiv verificarea unghiurilor esențiale - de cădere, de convergenţă, de fugă și de înclinație transversală a axei pivotului. De asemenea, sunt analizate suspensiile și sistemul de direcție.

Dacă unghiurile nu corespund valorilor recomandate de producător, specialiștii Euromaster vor face ajustările necesare. După finalizarea lucrărilor, autoturismul este testat cu tehnologii speciale, pentru a avea garanția că alinierea roților este corectă.

Verificarea anvelopelor de iarnă

Verificarea anvelopelor de iarnă este o etapă esențială în pregătirea mașinii pentru sezonul rece. Aceasta nu doar că asigură o deplasare sigură, dar poate preveni și situații neplăcute, precum pana sau uzura prematură a anvelopelor. Specialiștii din centrele Euromaster vor evalua în timpul procesului starea benzilor de rulare ale anvelopelor de iarnă.

Acestea ar trebui să aibă o adâncime minimă de 1.6 mm, conform reglementărilor legale din România, pentru a oferi o aderență optimă pe suprafețele umede sau înghețate. Verificarea se efectuează cu ajutorul unor aparate de măsură speciale. Dacă banda de rulare este prea subțire, se recomandă schimbarea anvelopelor de iarnă.

De asemenea, setul de anvelope de iarnă trebuie verificat pentru eventuale semne de uzură sau deteriorare. Crăpăturile, tăieturile sau umflăturile pot indica o problemă serioasă, ce ar putea duce la o pană. Aceste semne nu trebuie ignorate, iar in cazul identificării lor, se impune schimbarea în regim de urgență a anvelopelor de iarnă deteriorate.

Alte servicii de întreținere auto pentru sezonul rece

Condițiile meteo extreme, căderile de precipitații, nivelul scăzut al vizibilității și drumurile alunecoase, specifice sezonului rece, pot avea un impact semnificativ asupra performanței autoturismului, sau siguranței pe care o oferă în trafic. Prin urmare, întreținerea corectă și la o anumită frecvență a vehiculului este esențială:

Pe lângă îngrijirea și menținerea anvelopelor de iarnă într-o stare optimă de funcționare, specialiștii din centrele de service Euromaster efectuează și alte lucrări la nivelul diferitelor sistemele ale autoturismului. Realizarea acestora este esențială pentru a te bucura de siguranță și confort, pe drumurile expuse iernii.

Îngrijirea bateriei este un aspect important al întreținerii auto pe timp de iarnă. Verificarea nivelului de încărcare a acesteia și, dacă este necesar, încărcarea sa, sunt foarte importante. Utilizarea unui încărcător de baterii auto de calitate poate ajuta la prevenirea descărcării bateriei în condiții de frig extrem.

Reviziile periodice sunt, de asemenea, esențiale pentru a menține mașina în stare bună de funcționare pe timp de iarnă. În timpul unei vizite la Euromaster, specialiștii noștri vor verifica nivelul de antigel, nivelul uleiului de motor și nivelul lichidului de parbriz, conform indicațiilor din manualul tehnic al autoturismului.

Sfaturi generale pentru întreținerea auto în sezonul rece

Ce poți face pe timp de iarna, fără a solicita ajutorul specialiștilor dintr-un service autorizat:

1. Verifică și curăță regulat farurile și luminile de spate, pentru a te asigura că sunt vizibile pe timp de ninsoare sau ceață.

2. Curăță regulat ștergătoarele de parbriz și înlocuiește-le, dacă sunt uzate.

3. Menține rezervorul de combustibil cât mai plin pentru a preveni înghețarea sistemelor de tranzit din structura sa.

4. Lubrifiază și curăță regulat componentele auto, inclusiv balamalele portierelor și încuietorile, pentru a preveni înghețarea acestora.

Descoperă întreaga ofertă Euromaster și alege cele mai bune anvelope și servicii auto pentru menținerea autoturismului într-o stare perfectă, pe întreaga durată a iernii. Solicită oferte personalizate pentru nevoile tale și programează-te online pentru o vizită cu mașina într-un centru din rețeaua națională.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#anvelope, #anvelope iarna, #intretinere auto, #sezon rece , #stiri auto