Importanța întreținerii corecte a anvelopelor

Advertorial
Joi, 15 Septembrie 2022, ora 18:19
4654 citiri
Importanța întreținerii corecte a anvelopelor
FOTO: unsplash.com

Indiferent de sezonul în care ne aflăm, de tipul anvelopelor utilizate sau de marca acestora, cauciucurile unui automobil trebuie să fie în permanență la standardele acceptate și în parametrii indicați de producător, dar și de legea rutieră. Nu este o măsură dedicată confortului (deși acesta este și el un factor), ci mai degrabă siguranței, atât a noastră, cât și a celorlalți participanți la trafic.

Tipuri de anvelope

Înainte de a alege setul de anvelope, trebuie luat în calcul bugetul pe care suntem dispuși să-l investim. Astfel, există opțiuni foarte ieftine, precum cauciucurile fără marcă, fabricate doar în China, cauciucurile medii (mărci decente, la prețuri rezonabile) și cauciucurile premium (mărci consacrate, la prețuri mari). În funcție de modul în care utilizăm mașina și de numărul de kilometri parcurși anual, putem să ne orientăm către alegerea optimă. Spre exemplu, pentru o mașină des folosită pe diferite tipuri de drumuri, ideal ar fi un set de cauciucuri premium, precum Good Year, Bridgestone sau anvelope Continental.

Cel de-al doilea mare factor ce trebuie luat în calcul este sezonul în care suntem. Astfel, putem alege între anvelope de vară, de iarnă sau pentru toate sezoanele (ce se pot folosi pe durata unui an întreg, fără schimb sezonier).

Servicii de mentenanță

Dacă folosim două seturi distincte de anvelope (vară/iarnă sau asfalt/offroad), este indicat să le schimbăm înaintea fiecărui sezon sau a fiecărei deplasări. Utilizarea anvelopelor neadecvate într-un anotimp sau pe un drum poate duce la consecințe regretabile.

Verificarea presiunii în anvelope trebuie făcută periodic, pentru a ne asigura că tot setul se află în parametrii corecți și pentru a evita eventualele defecțiuni ce pot apărea la cauciucuri.

Puncțiile, penele și tăieturile ce se pot petrece în călătoriile noastre duc la deteriorarea anvelopelor sau chiar la aducerea acestora într-o stare de neutilizat. Este interzis să ne deplasăm cu anvelope avariate, acesta fiind un risc imens, atât pentru siguranță, cât și pentru roțile mașinii, ce se pot avaria grav.

Păstrarea roților este, de asemenea, foarte importantă. Dacă nu putem apela la un hotel de anvelope, atunci un set de huse este binevenit, iar locul unde le depozităm este foarte important. Cauciucurile, în general, trebuie ferite de temperaturi extreme (mai ales expunerea pe termen lung poate avea un impact major) și de umiditate.

Beneficiile unei întrețineri corecte

O mentenanță corectă a anvelopelor poate duce la prelungirea duratei de viață a acestora, ele beneficiind, în cazul utilizării corecte, de o uzură normală în timp. Mentenanța este indicat să fie realizată în locuri autorizate, de către specialiști.

Creșterea confortului de-a lungul călătoriilor, precum și siguranța pasagerilor și a șoferilor sunt printre avantajele de care ne putem bucura, știind că anvelopele montate pe mașină nu au defecte și că sunt potrivite condițiilor meteo sau de drum.

Uneori, faptul de a avea unul, două sau chiar mai multe seturi de anvelope întreținute corect poate duce la păstrarea sau chiar la creșterea prețului de vânzare al unui autovehicul.

Evitarea unor eventuale avarii la roți, la trenul de rulare sau la alte piese ale mașinii este, de asemenea, un beneficiu adus de anvelopele îngrijite. Mașina va funcționa ca un tot unitar, iar sistemele de direcție și frână nu ne vor da bătăi de cap sau, mai grav, nu vor face surprize neplăcute.

Per total, avantajele în a rula cu un set de anvelope bine pus la punct, chiar dacă nu face parte din categoria premium, este o obligație pe care o are fiecare dintre noi, ca șofer sau posesor de automobil. Nimic nu este mai important decât siguranța rutieră, iar cu o întreținere corectă a cauciucurilor, putem pleca liniștiți la orice drum.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#anvelope, #anvelope de iarna , #stiri auto