De ce este important să folosești anvelope de iarnă chiar dacă nu ninge sau plouă în noiembrie

Joi, 10 Noiembrie 2022, ora 09:29 4376 citiri
Anvelopele de iarnă asigură aderență mai mare pe vreme rea FOTO Facebook

Luna noiembrie este luna în care conducătorii auto ar trebui să schimbe anvelopele mașinii, înlocuindu-le pe cele de vară cu cele de iarnă, indiferent dacă plouă, ninge sau nu.

Acest lucru este important în primul rând din cauza temperaturilor, care indiferent de situație seara, noaptea și dimineața scad sub 7 grade, temperatura recomandată pentru schimbarea cauciucurilor.

Anvelopele de iarnă sunt diferite față de cele de vară, create cu ajutorul unui compus diferit, mai moale, pentru a rămâne flexibile chiar și la temperaturi scăzute. Altfel spus, ele se dilată la temperaturi mici, spre deosebire de cele de vară care de contractă, această proprietate făcând diferența la nivel de aderență.

Acest lucru contează foarte mult la frânare, cele de iarnă având o distanță de frânare, în condiții de frig, zăpadă, gheață sau polei cu 50% mai scurtă decât anvelopele de vară.

Regulile privind utilizarea anvelopelor de iarnă diferă în țările europene. Spre exemplu, nu există astfel de cerințe în Islanda, Marea Britanie, Irlanda, Danemarca, Belgia, Țările de Jos, Ucraina sau Cipru.

Pe de altă parte, anvelopele de iarnă sunt obligatorii pentru toate vehiculele, pe o perioadă fixă și pe orice tip de drum, indiferent de condițiile meteo, în țări precum Norvegia, Finlanda, Rusia, Belarus, Croația, Bosnia și Herțegovina, Macedonia și Slovenia.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News