SUA și Germania se unesc împotriva lui Putin: Întorsătură privind conducta Nord Stream 2 a Rusiei VIDEO

Vineri, 07 Ianuarie 2022, ora 00:30
12920 citiri
SUA și Germania se unesc împotriva lui Putin: Întorsătură privind conducta Nord Stream 2 a Rusiei VIDEO
Blinken s-a întâlnit cu Baerbock la Washington FOTO: Faz

La întâlnirea de ieri, 5 ianuarie 2022, de la Washington dintre Antony Blinken, Secretarul de Stat al SUA și Annalena Baerbock, ministrul de Externe al Germania, cei doi diplomați au declarat la unison că, conducta de gaze Nord Stream 2 a Rusiei ”nu va fi folosită de Moscova ca o armă împotriva Europei”, ci din contră ea va fi ”o pârghie pentru bătrânul continent contra Kremlinului”.

În privința crizei legată de Ucraina, Blinken a afirmat că ”dacă totuși Rusia alege să escaladeze situația, noi vom răspunde rapid. Statele Unite, Germania și aliații și partenerii noștri, inclusiv NATO și UE, G7, au fost foarte clari că Rusia se va confrunta cu consecințe grave la o agresiune reînnoită împotriva Ucrainei”, conform site-ului oficial al guvernului american.

Trebuie subliniat faptul că Statele Unite și Germania au convenit în declarația comună din iulie 2021, ”să lucreze împreună pentru a sprijini securitatea energetică a Ucrainei și pentru a împiedica Rusia să folosească energia ca pe o armă”.

Acum, Blinken și Baerbock au reafirmat acest angajament în cadrul întâlnirii de la Washington. ”Am discutat și despre statutul conductei Nord Stream 2, căruia SUA i s-au opus atât de mult.

Aceasta nu are gaze care circulă prin ea, în prezent. Și dacă Rusia își reînnoiește agresiunea față de Ucraina, cu siguranță va fi dificil să vadă gaze circulând prin ea în viitor.

Statele Unite pregătesc o pedeapsă majoră pentru Rusia: Va fi o lovitură de grație pentru Moscova

Unii văd Nord Stream 2 ca pe o pârghie pe care Rusia o poate folosi împotriva Europei. De fapt, ea este o pârghie pe care Europa o folosește împotriva Rusiei”, a spus Blinken.

Annalena Baerbock a confirmat declarațiile Secretarului american legate de conducta Rusiei. ”Tony Blinken a subliniat faptul că aceasta (legată de Nord Stream 2 -n.a.) este o stare în care avem toate mijloacele în mâna noastră. Susținem declarația comună cu SUA, sublinind că Nord Stream 2 are implicații geopolitice.

Washington Times critică dur politica lui Biden contra lui Putin: Președintele SUA nu dă cu pumnul în masă în fața Kremlinului

Am convenit asupra acestui lucru, că luăm măsuri eficiente în cazul în care Rusia folosește energia ca pe o armă sau dacă își continuă actele agresive împotriva Ucrainei”.

Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Războiul lui Putin din Ucraina s-a prelungit foarte mult, iar durata sa a trecut de pragul a 26 de luni, fără ca dictatorul rus să dea vreun semn că ar renunța la conflictul sângeros....
Șeful diplomației americane merge în China. Sprijinul acordat Rusiei, pe agenda discuțiilor
Șeful diplomației americane merge în China. Sprijinul acordat Rusiei, pe agenda discuțiilor
Antony Blinken va efectua o vizită în China între 24 şi 26 aprilie, unde intenţionează să îşi exprime direct îngrijorarea cu privire la sprijinul acordat de Beijing industriei ruseşti de...
#Antony Blinken, #Annalena Baerbock, #SUA Germania, #Nord Stream 2, #Rusia Ucraina conflict, #Putin Rusia , #Statele Unite