Riscurile antiviralelor folosite pentru tratarea pacienților Covid-19. De ce este necesară opinia medicului

Marti, 11 Ianuarie 2022, ora 16:22 4660 citiri
Favipiravir poate afecta sarcina FOTO Facebook / Guvernul României

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat marți, 11 ianuarie, că medicamentele împotriva noului coronavirus nu se vor putea cumpăra din farmacii fără consultarea medicului pentru că pot fi toxice.

Rafila a precizat că în spitale vor fi folosite medicamentele de la Pfizer, iar în farmacii va fi disponibil Favipiravir.

”În ceea ce privește medicamentele care se iau în ambulatoriu, ele sunt demonstrate prin studii clinice ca fiind eficiente, iar în farmacii nu putem să punem la vânzare către public decât medicamente care sunt recomandate de către comisia de specialitate a Ministerului Sănătății. Încercăm să facem acest lucru pentru Favipiravir, antiviral care poate să scurteze cu 2-3 zile durata bolii (…)

Persoanele pot lua acest medicament după ce sunt evaluate din punct de vedere al stării de sănătate. Sunt medicamente foarte toxice, afectează inclusiv sarcina, dacă discutăm despre reacții adverse (…)

Celălalt, Arbidol, este un medicament pentru care nu există la nivel global niciun studiu care să arate că influențează infecția cu coronavirus.

Eu nu pot să fac altceva decât să respect opinia medicală a colegilor infecționiști”, a declarat Rafila, potrivit B1TV.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News