Cum să ajungi din mare tartor la Antifraudă muncitor necalificat. ”Ce-a fost aia? M-ai lăsat șomeră!”

Luni, 05 Septembrie 2022, ora 21:30
8736 citiri
Cum să ajungi din mare tartor la Antifraudă muncitor necalificat. ”Ce-a fost aia? M-ai lăsat șomeră!”
Inspector antifraudă s-a dus să-și ia mita, știind că este urmărit de ofițerii anticorupție FOTO antifrauda.ro

Două femei, inspectoare antifraudă în cadrul ANAF București, au fost condamnate la închisoare cu executare, fiind găsite vinovate într-un dosar de corupție printr-o sentință a Tribunalului București.

Cele două au fost prinse în flagrant primind șpagă de la patroana unui salon de înfrumusețare din Sectorul 3, pentru a fi ”mai prietenoase” în timpul controlului.

Fiind cercetate penal pentru fapte de corupție, femeile au fost nevoie să demisioneze de la Direcția Antifraudă, una dintre ele ajungând să lucreze ca muncitor necalificat la Direcția Generală de Asistență Socială - Serviciul Îngrijiri la Domiciliu.

Tribunalul București a decis ca Ana Maria Anton să fie condamnată la patru ani și șapte luni de închisoare cu executare pentru luare de mită și fals intelectual, fiindu-i interzis și dreptul de a mai ocupa funcția de inspector antifraudă pentru o perioadă de trei ani. Colega ei, Maria Elena Ghiță, a fost și ea condamnată pentru aceleași fapte la patru ani și patru luni de închisoare cu executare.

Cele două inspectoare antifraudă au fost trimise în judecată după ce au fost prinse în flagrant primind mită de la patroana unui salon de înfrumusețare din București. Tocmai aceasta a făcut un denunț la TELVERDE reclamând că funcționarii care se aflau în control i-au cerut mită, într-o primă fază 2000 de lei și ulterior 12.000 de lei, pentru ca verificarea societății să aibă un rezultat favorabil.

Controlul inspectorilor antifraudă a avut loc la unul dintre punctele de lucru ale salonului, în august 2020, iar verificările au fost generate de reclamația unei cliente care s-a arătat nemulțumită că nu a putut să plătească serviciile cu cardul bancar, iar după ce a plătit cash nu a primit factură.

Într-o primă fază cele două angajate ANAF au primit câte 1.000 de lei fiecare pentru a fi mai îngăduitoare, însă ulterior au solicitat o sumă mult mai mare, 10.000 de lei, ca să închidă ochii la neregulile constatate.

Deranjată de pretențiile inspectorilor antifraudă, patroana salonului a decis să denunțe totul folosind linia TELVERDE Anticorupție, știind că în următoarele zile cele două angajate ANAF urmează să revină la sediul firmei pentru a verifica și restul de acte.

După denunț, DGA a început procedura de supraveghere a celor două suspecte, așteptând a doua etapă a controlului. Pentru că s-a speriat de situația complicată în care se afla, patroana salonului a clacat și a avertizat inspectoratele printr-un bilețel că sunt urmărite, motiv pentru care femeile au avut un comportament ireproșabil pe moment, renunțând să mai ia banii de șpaga.

Culmea, cu DGA-ul pe urme, una dintre angajatele de la Antifraudă a revenit câteva zile mai târziu la salon, sub pretextul că și-a uitat cheilie, și a încasat mita de 10.000 de lei.

Femeia știa că este urmărită, reproșându-i patroanei de la salon că a lăsat-o șomeră.

”Ce-a fost aia? Că n-am înțeles. M-ai lăsat șomeră! … m-ai lăsat șomeră”, au fost reproșurile adresate patroanei de salon care făcuse denunțul. Discuția a fost interceptată de DGA, iar din dialogul celor două reiese faptul că angajata ANAF știa că are banii de șpagă în rucsac, unde fuseseră puși de patroana salonului. Ulterior acestei discuții, inspectoarea antifraudă a fost abordată de ofițerii DGA, cei 10.000 de lei fiind găsiți în rucsacul femeii, într-un pachet.

Decizia Tribunalului București care a decis condamnarea la închisoare a celor două inspectoare antifraudă nu este definitivă, acestea aflându-se în prezent sub control judiciar.

Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#antifrauda, #ANAF, #coruptie, #coruptie ANAF perchezitii, #mita , #ANAF
Comentarii
V
vgabriel2k
rank 2
pe cand controale si la ceilalti mugetari,sau nu mai exista
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Doua fufe au fost șomerizate :))))