O lume ascunsă descoperită în adâncurile Antarcticii: Au trăit acolo de multă vreme, izolați VIDEO

Marti, 07 Iunie 2022, ora 01:19
8773 citiri
O lume ascunsă descoperită în adâncurile Antarcticii: Au trăit acolo de multă vreme, izolați VIDEO
Sub gheața din Antarctica a fost descoperită viață ascunsă FOTO: The Guardian

O echipă de oameni de știință de la Universitățile Wellington, Auckland și Otago din Noua Zeelandă, care a realizat un proiect de cercetare în Antarctica a rămas uluită să descopere o ”lume ascunsă” în adâncurile continentului alb. Sub calota de gheață, experții au găsit la 500 de metri în subteran un secret ”închis” de multă vreme, un ecosistem plin de viață, în care trăiesc mici creaturi.

Sub vasta platformă de gheață din Antarctica, cercetătorii din Noua Zeelandă au dat de o cavernaă asemănătoare unei catedrale, de sute de metri înălțime, în care se află mici viețuitoare, neștiute până acum, potrivit The Guardian.

Echipa de oameni de știință a descoperit ecosistemul la 500 de metri sub gheață, într-un estuar, la sute de kilometri distanță de marginea platformei Ross. Antarctica New Zealand a sprijinit cercetătorii de la Universitățile din Wellington, Auckland și Otago, Institutul național al apei și atmosferei (NIWA) pentru a investiga ce rol ar putea juca estuarul în topirea gheții indusă de schimbările climatice.

Experții anunță o catastrofă îngrozitoare ce va lovi lumea: 200 de milioane de oameni își vor pierde casele VIDEO

Atunci când au forat în adâncurile calotei de gheață din Antarctica, camera lor de filmare a fost invadată de amfipode, mici creaturi din aceeași linie cu homarii, crabii și acarienii.

”Pentru o vreme, am crezut că ceva nu este în regulă cu camera noastră video, dar când focalizarea s-a îmbunătățit, am observat un roi de artropode de aproximativ 5 milimetri.

Sărim în sus de bucurie pentru că dacă dacă toate acele mici animale înoată în jurul echipamentului nostru înseamnă că există în mod clar un ecosistem important acolo”, a spus Craig Stevens de la NIWA.

Cercetătorii sunt conștienți că există o rețea de lacuri și râuri de apă dulce ascunse sub calota de gheață din Antarctica de ceva timp, dar acestea nu au fost supravegheate direct”, a spus conducătorul proiectului Huw Horgan de la Universitatea Welington.

Un oraș scufundat a ieșit la suprafață: Descoperire neașteptată după 3.400 de ani VIDEO

”A putea observa și a proba acest râu subteran a fost ca și cum ai fi primul care a intrat într-o lume ascunsă”, a adăugat Horgan. ”Iată-ne, într-un colț de lume uitat, vedem influențe în timp real de la evenimente care au ținut lumile departe. A fost de-a dreptul remarcabil”, a declarat Stevens.

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#Antarctica, #descoperire stiintifica, #calota gheata, #lume, #ecosistem, #adancurile Pamantului, #continentul alb, #calota polara , #descoperire