Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

ANPC a dat amenzi de aproape 1 milion de lei după creşterile de preţuri la carburanţi. Compania care are de plătit cea mai mare sumă

Vineri, 11 Martie 2022, ora 14:08
3759 citiri
ANPC a dat amenzi de aproape 1 milion de lei după creşterile de preţuri la carburanţi. Compania care are de plătit cea mai mare sumă
La o benzinărie din Beiuș, prețul unui litru de carburant a urcat la 11 lei în 9 martie FOTO bihon.ro

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a prezentat vineri, 11 martie, rezultatele controalelor, în urma majorării de preţuri la carburanţi, de miercuri, care a provocat cozi la benzinării.

Astfel, s-au dat amenzi de 950.000 de lei şi o companie a fost amendată cu 100.000 de lei, amenda maximă care poate fi dată de ANPC. ANAF a aplicat 6 amenzi contravenţionale, în sumă de 140.000 de lei.

Purtătorul de cuvânt a prezentat, vineri, rezultatele controalelor realizate de instituţiile statului, din dispoziţia premierului Nicolae Ciucă, în contextul creşterii preţurilor la carburanţi.

Astfel, ANPC, la nivel naţional, până astăzi a finalizat verificările la peste 90 de staţii de distribuţie, la care se adaugă şi sediul central al unei companii, care are în coordonare 215 staţii, în total, iar nivelul amenzilor contravenţionale aplicate până acum se ridică la 950.000 de lei.

Pe lângă aceste amenzi contravenţionale, au fost date şi 10 avertismente, trei măsuri complementare de oprire a prestării de servicii, două propuneri de încetare a practicilor comerciale incorecte şi 4 decizii de încetare a practicilor comericiale incorecte, la care se adaugă ordinul preşedintelui ANPC, de încetare a practicilor comerciale incorecte, adresată unei companii care a fost şi amendată în acest sens, cu cea mai mare amendă pe care ANPC o poate da, de 100.000 de lei.

Decizia de de încetare a practicilor comerciale incorecte implică revenirea la condiţiile comerciale oferite de operatorul economic consumatorilor, înainte de momentul modificării preţurilor, ANPC considerând că nu există temei pentru majorarea de preţ operată de unii comercianţi, în ultimele zile.

ANAF a aplicat 6 amenzi contravenţionale, în sumă de 140.000 de lei, la care se adaugă măsura confiscării, pentru suma de 1250 de lei şi suspendarea pentru 30 de zile, în cazul unui punct de lucru.

”Este vorba de un punct de lucru din Satu Mare, unde au fost aplicate amenzi de 100.000 de lei şi a fost luată măsura suspendării activităţii, pentru o perioadă de o lună. Într-un alt punct de lucru, de această dată din Sibiu, s-a aplicat de asemenea o amendă contravenţională de 2.000 de lei şi a fost confirscată o sumă de bani. La un alt punct de lucru din localitatea Dumbrăviţa, din judeţul Timiş, a fost aplicată o amendă de 19.000 de lei, acelaşi lucru s-a întâmplat în Botoşani”, a mai spus Cărbunaru.

Până când s-a extins perioada în care nu se dau amenzi pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional e-Factura
Până când s-a extins perioada în care nu se dau amenzi pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional e-Factura
Ministerul Finanțelor extinde perioada în care nu se aplică sancțiuni pentru nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare prevăzut pentru transmiterea facturilor în sistemul...
Amenzi uriașe date de polițiști în urma unui scandal într-un liceu din Argeș. De ce a fost nevoie de intervenția Poliției
Amenzi uriașe date de polițiști în urma unui scandal într-un liceu din Argeș. De ce a fost nevoie de intervenția Poliției
Poliţia din Argeş a aplicat amenzi în valoare totală de 5000 de lei în urma unui scandal care a avut loc într-un liceu din localitatea Stâlpeni. În altercaţie au fost implicaţi un elev...
#anpc, #controale, #benzinarii, #cresteri preturi, #carburanti, #Amenzi , #pret carburanti