ANONIMUL 2023 a debutat cu proiecția unui film care a adunat peste 4.000 de spectatori

Miercuri, 16 August 2023, ora 13:21
1557 citiri
ANONIMUL 2023 a debutat cu proiecția unui film care a adunat peste 4.000 de spectatori
Foto: Facebook/ ANONIMUL IFF

Cel mai nou film al lui Marco Belloccio - primul câştigător al Trofeului Anonimul, a fost văzut luni, în premieră naţională, de peste 4.000 de spectatori la proiecţia din deschiderea celei de-a 20-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL. „Kidnapped” a avut premiera internaţională în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes.

Miruna Berescu, directoarea festivalului, a punctat, la gala de deschidere, importanţa susţinerii constante a publicului, dar şi a comunităţii din Sfântu Gheorghe, reprezentată şi anul acesta de grupul vocal „Ciornii Morii” care a cântat melodii în limbile română şi ucraineană. „E greu să duci un eveniment cultural 20 de ani neîntrerupt, e multă muncă în spate, de aceea ne bucură când vedem bucuria, sprijinul şi, daţi-mi voie să spun, iubirea care vine din partea oamenilor care au fost măcar o dată la Festival. Ne bucurăm să simţim căldura oamenilor din Sfântu Gheorghe şi să îi putem întâmpina pe toţi şi anul acesta cu filme în premieră aduse în România imediat după Festivalul de la Cannes sau Locarno”.

„Vocaţia mea, filmul” ajunge la a doua ediţie. Proiectul social-cultural de educaţie nonformală în rândul elevilor din zona Deltei Dunării, a ajuns la a doua ediţie şi constă într-o serie de activităţi de stimulare şi facilitare a accesului la educaţie culturală. Participanţii vor beneficia şi anul acesta de întâlniri cu mai multe personalităţi din industria filmului, printre aceştia numărându-se Emanuel Pârvu (actor şi regizor), criticul de film Ionuţ Mareş şi actorul Vlad Ivanov.

„Vocaţia mea, filmul” se desfăşoară în perioada 15-20 august în cadrul Festivalului ANONIMUL şi este un program organizat de Asociaţia FAMart cu sprijinul E-ON România.

Programul ANONIMUL 2023 cuprinde mai multe evenimente conexe. Miercuri, 16 august, de la ora 11.00, cortul festivalului amenajat în camping va găzdui o întâlnire din seria ANONIMUL Talks cu actorii Vlad Ivanov şi Ilinca Manolache, regizorii Alexandru Solomon şi Emanuel Pârvu, producătoarele Ada Solomon şi Miruna Berescu, selecţionerii Ludmila Cvikova, Ionuţ Mareş şi cineastul Laurenţiu Damian - Preşedintele Uniunii Cineaştilor din România, în care se va discuta despre filmul românesc – „Aşteptările publicului vs. aşteptările realizatorilor”.

Publicul de la Sfântu Gheorghe se va putea bucura şi de show-ul hibrid al Trupei Dl Goe după albumul „Fata Morgana” a cărui muzică este ilustrată de o serie de clipuri care formează un film ce va putea fi văzut tot miercuri, 16 august, în Green Dolphin Camping.

Joi, OTP Bank România organizează împreună cu Festivalul acţiunea de ecologizare „Vreau o Deltă ca-n filme” prin care vor fi strânse deşeurile din Delta Dunării cu ajutorul Asociaţiei Ape Fără Plastic şi a voluntarilor ce se pot înscrie pe: https://bit.ly/vreauodeltăcanfilme.

Pe 19 august, în cadrul galei de închidere ANONIMUL 2023, regizoarea de origine japoneză, Naomi Kawase, va primi Trofeul Anonimul pentru contribuţia la frumuseţea cinematografiei universale, iar seara va fi închisă de proiecţia în premieră a „Filmului Oficial al Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, Partea A” şi de concertul susţinut de Şuie Paparude.

Programul festivalului include două competiţii de scurtmetraje, româneşti şi internaţionale, o competiţie de lungmetraje, dar şi proiecţii în afara concursului. Toate vor avea loc în prezenţa membrilor echipelor de producţie şi vor fi prezentate atât în cinematograful amenajat în camping, cât şi în sălile din Green Village.

Cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL are loc în perioada 14-20 august, la Sfântu Gheorghe.

Un artist fenomen va urca pe scena Untold. A fost inclus pe lista celor mai influente 100 de personalități ale lumii în 2024
Un artist fenomen va urca pe scena Untold. A fost inclus pe lista celor mai influente 100 de personalități ale lumii în 2024
Untold, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume, anunță noi nume de artiști îndrăgiți care vor urca pe scenă, între 8 și 11 august. Burna Boy, artistul fenomen al momentului,...
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
#anonimul, #festival, #Film, #debut , #stiri cultura