Transfer stelar în prima ligă din România. Campioana europeană care va juca la Râmnicu Vâlcea

Vineri, 21 Aprilie 2023, ora 16:09
1651 citiri
Transfer stelar în prima ligă din România. Campioana europeană care va juca la Râmnicu Vâlcea
Anniken Wollik

Echipa feminină de handbal SCM Râmnicu Vâlcea a anunţat, vineri, pe pagina sa de Facebook, transferul extremei stânga norvegiene Anniken Wollik.

Anniken Wollik, care va umple golul lăsat de suedeza Elin Hansson, este componentă a naţionalei Norvegiei şi va juca din vară la echipa vâlceană.

''Aştept cu nerăbdare această mutare în România, să joc pentru Vâlcea. Am o impresie foarte bună despre club, aşa că nu a fost o alegere dificilă în a accepta oferta de transfer. Ştiu că este un colectiv deosebit la Vâlcea, abia aştept să-mi cunosc colegele, dar în mod special aştept să cunosc suporterii echipei, care ştiu că sunt foarte minunaţi'', a declarat Wollik.

Wollik are 25 de ani şi are în acest sezon înscrise 139 de goluri în campionatul Norvegiei, fiind a treia marcatoare a competiţiei.

Ea a semnat pentru următoarele două sezoane cu SCM, fiind caracterizată astfel: ''o extremă foarte precisă, are o detentă impresionantă şi o aruncare foarte puternică''. A făcut parte din lotul Norvegiei pentru EURO 2022, reuşind să marcheze de 8 ori la turneul final, câştigând titlul de campioana europeană.

Născută în Nannestad, pe 5 decembrie 1997, Wollik va veni la SCM Râmnicu Vâlcea de la echipa Romerike Ravens.

Wollik este al şaselea transfer anunţat de SCM pentru sezonul viitor. Clubul vâlcean a mai semnat contracte cu extrema dreapta suedeză Nathalie Hagman (Neptunes de Nantes), cu centrul german Mia Zschoke (Storhamar), care poate juca şi ca inter stânga, cu interul dreapta german Julia Maidhof (Bietigheim), cu centrul Rebeca Necula (CSM Slatina), precum şi cu pivotul sloven Natasa Ljepoja (Krim Mercator Ljubljana).

Daciana Hosu, Cristina Florica, Irina Glibko şi Asma Elghaoui şi-au prelungit contractele cu SCM Râmnicu Vâlcea. Portarul Daciana Hosu şi interul stânga ucrainean Irina Glibko au semnat până în 2024, iar extrema stânga Cristina Florica şi pivotul maghiar de origine tunisiană Asma Elghaoui şi-a prelungit înţelegerile până în 2025.

Mai multe jucătoare se vor despărţi de club, existând confirmări pentru Elin Hansson, Amalia Coman, Daria Bucur, Bobana Klikovac şi Raluca Băcăoanu.

Cum ar putea România să piardă mult, deși a câștigat litigiul legat de Roșia Montană
Cum ar putea România să piardă mult, deși a câștigat litigiul legat de Roșia Montană
Decizia instanței arbitrale (luată cu o majoritate de 2 la 1) în litigiul intentat statului român de compania canadiană ce a încercat să dezvolte un proiect minier în zona Roșia Montană...
Liviu Dragnea vrea să dea lovitura într-un domeniu, despre care spunea: "Vorbim de un genocid"
Liviu Dragnea vrea să dea lovitura într-un domeniu, despre care spunea: "Vorbim de un genocid"
”E inadmisibil ce s-a întâmplat acolo. Vorbim despre un genocid. Mulți specialiști de mediu spun că un asemenea dezastru poate produce moarte pe termen lung”, spunea Liviu Dragnea în...
#Anniken Wollik, #transfer, #Romania, #Ramnicu Valcea , #stiri handbal
Comentarii