Destăinuirile unei polițiste, într-o meserie dominată de bărbați. „Dreptatea o poate face și femeia polițist”

Miercuri, 15 Martie 2023, ora 23:03
1927 citiri
Destăinuirile unei polițiste, într-o meserie dominată de bărbați. „Dreptatea o poate face și femeia polițist”
Anne-Marie ­Ciolcă, comisar șef de poliție și purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov a vorbit FOTO Facebook

Anne-Marie ­Ciolcă, comisar șef de poliție și purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov a vorbit, în luna femeii, despre ceea ce înseamnă să lucrezi într-o lume dominată de bărbați.

Cu această ocazie Anne-Marie ­Ciolcă a transmis că dacă ar putea să aleagă din nou, ar alege aceeași meserie. Aceasta spune că a avut motive să aleagă această meserie, deși „în mod tradițional, polițistul este acel bărbatul puternic, care are de-a face cu infractorii”, potrivit jurnaluldeilfov.ro.

„Am dezvoltat, încă din liceu, ­ideea și opțiunea de a îmbrăca uniforma de polițist, iar părinții m-au încurajat să îmbrac această haină. Iubesc uniforma, așa cum iubesc și adevărul, și spiritul de dreptate. Întotdeauna am asociat uniforma de poliție, cu ideea de a face dreptate, de a respecta și a aplica legea. Am știut întotdeauna că dreptatea o poate face deopotrivă și femeia polițist, nu doar bărbatul polițist, atâta timp cât există dăruire, pasiune și putere de sacrificiu. Totul e să vrei acest lucru și să-l faci cu responsabilitate, seriozitate, fermitate, perseverență și curaj, să lupți pentru a-ți ajuta semenii”, a spus Anne-Marie Ciolcă.

Polițista lucrează în MAI de 31 de ani, adică de la vârsta de 20 de ani.

„Sunt polițist, soție și mamă și nu îmi este ușor să corelez viața de familie cu ritmul alert al activităților de serviciu, însă reușesc să fac acest lucru. Tratez problemele cu seriozitate și obiectivitate, având și înțelegere din partea familiei, în contextul în care soțul meu a fost polițist de investigații criminale”, a spus Anne-Marie Ciolcă.

Polițiștii de la IPJ Ilfov au oferit în luna martie flori femeilor.

De Ziua Internațională a Femeii, la Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov s-a păstrat tradiția „amenzilor cu zâmbete și flori", aplicate participantelor la trafic, a transmis IPJ Ilfov.

„Responsabili cu aplicarea sancțiunilor au fost polițiștii ilfoveni rutieri, care au oprit în trafic autovehiculele și, cu un zâmbet sincer, cald și prietenos, au oferit doamnelor și domnișoarelor participante la trafic, flori, însoțite de urarea „La mulți ani!'' precum și recomandări specifice, pentru un trafic în siguranță.

Nu au fost iertate nici doamnele și domnișoarele pieton de sancțiunile colegilor din trafic.

Și, cum altfel nu se putea, zâmbetele și gândurile frumoase s-au reîntors la polițiști, ca semn de mulțumire”, se mai arată în comunicatul de presă.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#anne marie ciolca, #politist, #IPJ Ilfov , #politie