Ministrul german de externe, la granița cu Ucraina. Ce întâlniri are programate Annalena Baerbock

Sambata, 12 Martie 2022, ora 14:41 2473 citiri
Annalena Baerbock va vizita un centru de refugiați din Republica Moldova, aflat la granița cu Ucraina. FOTO: Facebook / Annalena Baerbock

Germania o trimite pe șefa diplomației, Annalena Baerbock, sâmbătă, 12 martie, în Republica Moldova, în timp ce criza refugiaţilor declanşată de războiul din Ucraina se amplifică, relatează DPA.

Înainte de plecarea ei, ministrul de exerne german Annalena Baerbock a declarat că intenţionează să evalueze situaţia din Republica Moldova şi să ia în considerare modalităţile prin care Berlinul poate ajuta ţara est-europeană, care se învecinează cu Ucraina.

De asemenea, Annalena Baerbock este programată să viziteze Balcanii de Vest în timpul deplasării sale.

În timp ce se va afla în Republica Moldova, şefa diplomaţiei germane este aşteptată să poarte discuţii cu preşedinta Maia Sandu şi premierul Natalia Gavriliţa, după care va vizita un centru de procesare pentru refugiaţi în capitala Chişinău.

Ministrul de externe german îi va întâlni pe refugiații ucraineni

De asemenea, Baerbock este programată să viziteze un punct de trecere a frontierei cu Ucraina.

Potrivit Ministerului de Externe german, centrul de procesare înregistrează sosirile şi stabileşte cazarea provizorie.

Există de asemenea acolo o unitate medicală şi un centru de vaccinare anti-COVID. Până la 4.000 de persoane pot fi îngrijite în unitate, a declarat ministerul.

Republica Moldova este una dintre cele mai sărace ţări din Europa, notează DPA.

Potrivit Agenţiei ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), aproape 83.000 de refugiaţi au sosit în Republica Moldova până la 6 martie, pe fondul unui exod provocat de invazia Ucrainei de către Rusia.

Numărul total de persoane care au fugit din Ucraina de la atacul multiplu început pe 24 februarie a depăşit 2,5 milioane, a declarat UNHCR într-o actualizare vineri.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii