Milionara falsă născută în Rusia a fost eliberată din închisoare la New York. Minciunile iscusite cu care și-a câștigat banii

Luni, 10 Octombrie 2022, ora 08:48
5354 citiri
Milionara falsă născută în Rusia a fost eliberată din închisoare la New York. Minciunile iscusite cu care și-a câștigat banii
Anna Sorokin

Falsa milionară ruso-germană Anna „Delvey” Sorokin, care a inspirat un serial pe Netflix, a fost eliberată din închisoare, relatează CNN.

Juda Engelmayer, un purtător de cuvânt al Annei Sorokin, a confirmat eliberarea într-un e-mail către CNN vineri seară.

„Ea va rămâne sub supravegherea ICE (poliţia imigraţiei), dar va putea lupta împotriva deportării”, a declarat John Sandweg, fost director interimar al Imigrării şi Controlului Vamal, care face parte din echipa juridică a lui Sorokin.

Judecătorul de imigrare Charles Conroy a deschis calea pentru eliberarea lui Sorokin la începutul acestei săptămâni, stabilindu-i cauţiunea la 10.000 de dolari şi obligându-o să respecte anumite condiţii. Printre acestea: să nu fie activă pe reţelele de socializare şi să rămână la aceeaşi adresă rezidenţială 24 de ore pe zi, în timp ce cazul ei continuă.

Hotărârea judecătorului a mai spus că ICE poate folosi o brăţară pentru gleznă pentru a o urmări pe Sorokin.

Ea a fost în detenţie ICE timp de 17 luni, potrivit avocatului ei, la Centrul de corecţie Orange County din nordul statului New York.

„Suntem recunoscători că tribunalul a decis că detenţia ei nu este necesară", a spus Sandweg într-o declaraţie vineri.

Sorokin a fost eliberată din închisoare în februarie 2021, după ce a ispăşit aproape patru ani sub acuzaţia de furt. Dar nu a trecut mult până când ea a ajuns înapoi în spatele gratiilor.

ICE a preluat custodia lui Sorokin pe 25 martie 2021. În noiembrie, Comisia de Apel pentru Imigrare a acordat o suspendare de urgenţă în cazul ei, potrivit ICE. Ea s-a luptat cu deportarea ei – şi s-a alăturat, de asemenea, unui grup de reclamanţi care au dat în judecată agenţia la începutul acestui an, susţinând că au cerut şi li s-au refuzat injecţiile de rapel Covid în timpul arestului. Ei au renunţat la proces în martie, după ce au primit vaccinurile, potrivit dosarelor judecătoreşti.

În timp ce ea a fost reţinută, au fost făcute postări frecvente pe conturile de socializare ale lui Sorokin.

La începutul acestui an, un avocat care o reprezintă pe Sorokin a declarat pentru NBC News că se teme de deportarea ei când nu a putut ajunge la ea, dar mai târziu a apărut vestea că ea se afla încă în custodia ICE.

Curând după aceea, Sorokin a vorbit din spatele gratiilor, în podcastul „Call Her Daddy”, afirmând că nu a pretins niciodată că este o moştenitoare germană.

„Eram din Germania, ceea ce era adevărat, dar nimeni nu m-a întrebat vreodată despre jobul meu”, a spus Sorokin. „Nimeni nu întreabă cine sunt părinţii tăi şi câţi bani câştigă. Este pur şi simplu scandalos.”

Ea i-a spus gazdei Alex Cooper că „nu a spus niciodată minciuni fără sens”.

Dar ea a recunoscut – într-un fel – că a minţit în legătură cu statutul şi trecutul ei.

Sorokin a mai spus că a fost surprinsă de fascinaţia publicului faţă de povestea ei.

„A fost o surpriză pentru mine că oamenii ar fi atât de interesaţi de felul în care am abordat lucrurile, pentru că avea atât de mult sens pentru mine”, a spus ea.

De naţionalitate germană şi născută în apropiere de Moscova, Anna Sorokin alias Anna „Delvey”, în vârstă de 31 de ani, capabilă să construiască minciuni iscusite, s-a prezentat ca o moştenitoare germană bogată cu 60 de milioane de dolari, ceea ce i-a permis să obţină împrumuturi de zeci de mii de dolari de la mai multe bănci.

Din noiembrie 2016 până în august 2017, ea a călătorit gratuit cu avionul privat, a locuit în palate din Manhattan, fără să plătească vreodată nimic, potrivit justiţiei din New York care estimase un zbor din 2019 la 275.000 de dolari.

Fiica unui şofer şi a unei funcţionare ruse care a emigrat în Germania în 2007, tânăra, sosită la New York în 2013, încercase chiar să obţină un împrumut de 22 de milioane de dolari pentru a lansa un club exclusivist în Manhattan.

Povestea ei incredibilă a sedus-o pe producătoarea de televiziune Shonda Rhimes („Grey's Anatomy”, „Bridgerton”), care a inclus-o într-o mini-serie difuzată timp de o lună pe Netflix, „Inventing Anna”, cu Julia Garner în rolul principal. Potrivit presei de specialitate, Anna Sorokin ar fi primit 320.000 de dolari de la gigantul de streaming.

Condamnare pentru un individ care a lovit un jandarm cu o doză de bere: 5.000 de euro daune morale și închisoare cu suspendare
Condamnare pentru un individ care a lovit un jandarm cu o doză de bere: 5.000 de euro daune morale și închisoare cu suspendare
Un bărbat din Butani, județul Bihor, a fost condamnat la închisoare cu suspendare și la plata de daune morale în valoare de 5.000 de euro, după ce a agresat un jandarm chemat să-l calmeze...
Doi ani și jumătate de închisoare pentru sărutul forțat de la Campionatul Mondial?
Doi ani și jumătate de închisoare pentru sărutul forțat de la Campionatul Mondial?
Parchetul spaniol solicită o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare împotriva fostului preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, pentru infracţiunile de agresiune...
#Anna Sorokin, #inchisoare, #milionara, #New York , #stiri externe