Cele mai exasperante lucruri pe care proprietarii de animale le fac și care îi înnebunesc pe ceilalți oameni. "Sunt o mamă de câine, dar nu sunt un părinte. Există o diferență"

Joi, 14 Martie 2024, ora 23:05
3060 citiri
Cele mai exasperante lucruri pe care proprietarii de animale le fac și care îi înnebunesc pe ceilalți oameni. "Sunt o mamă de câine, dar nu sunt un părinte. Există o diferență"
Tânără alături de câinele său FOTO Unsplash

Iubim animalele de companie, dar părinții îndreptățiți sunt o altă poveste: De la cei care pretind că câinele lor este un animal de suport emoțional doar pentru a-l strecura în restaurante, până la cei care au câini dezlănțuiți și care jură că puiul lor este prietenos, acest tip de proprietari le dau o reputație proastă iubitorilor de animale de pretutindeni.

Recent, urmăritorii de pe Facebook ai publicației huffpost.com au fost rugați să împărtășească cele mai odioase comportamente pe care le observă în rândul proprietarilor de animale de companie. Vedeți ce au avut de spus mai jos.

1. Prezența câinilor în restaurante

"Eram într-un Olive Garden și o femeie avea câinele ei la masa de lângă noi... îi zbura părul, presupun că din cauză că era nervos și tremura. Am fost atât de dezgustată".

"Vă rugăm să nu vă țineți câinele în brațe atunci când mâncați la o masă cu alți oaspeți."

2. Să nu-ți ții câinele în lesă

"Sunt un părinte de animale de companie și urăsc oamenii care își lasă câinii liberi. Orice câine, oricât de bine dresat ar fi, poate avea un moment în care nu ascultă. Acest lucru poate duce la faptul că pot fi loviți de o mașină, pot ataca un alt animal sau o persoană și este pur și simplu un comportament teribil. Ținutul în lesă nu este doar legea în majoritatea locurilor, ci și pentru bunăstarea și siguranța animalului dumneavoastră de companie."

"Nu pot suporta când îmi scot câinele în lesă și alți oameni au o haită de câini liberi. Este al dracului de înspăimântător când un grup de trei sau patru câini mari vine în fugă spre mine și spre câinele meu."

3. Folosirea unor lese retractabile ineficient de lungi

"Mă deranjează lesa de 25 de metri. Proprietarul este pe trotuar, în timp ce câinele îmi sună la ușă."

"Mă înnebunesc oamenii care își lasă câinii săltăreți și furioși să alerge la capătul lesei în timp ce se plimbă pe potecile din parcurile publice; câinii aleargă spre alți oameni și câini fără să țină cont de siguranța nimănui. Câinele meu este foarte prietenos și bine educat, dar poate fi reactiv în lesă, așa că am mare grijă să mă asigur că corpul meu se află întotdeauna între câinele meu și ceilalți și că se află întotdeauna 100% sub controlul meu, dar suntem frecvent abordați în timpul plimbărilor de alți câini cărora li s-a permis să alerge la capătul lesei lor retractabile."

4. Pretindeți că este un animal de sprijin

"Sunt un părinte de animale de companie îndreptățit - îmi iubesc animalele de companie. Acestea fiind spuse, nu sunt un fan al oamenilor care mint și se cazează cu animalele lor de companie sub pretextul că sunt animale de sprijin. Acest lucru mă deranjează și este singura mea problemă, deoarece simt că minimalizează importanța animalelor special antrenate în acest scop."

"Ce mă deranjează? Oamenii care își aduc la magazin "animalele de sprijin emoțional" care urlă, se agită, nu sunt dresate și nu sunt controlate. Cred că unii oameni chiar au nevoie de ele, iar câinii bine dresați nu reprezintă o problemă. Sunt un iubitor de câini, dar oamenii care cumpără plăcuțe cu hamuri de pe Amazon și își denumesc câinele ca fiind un câine de sprijin fac o impresie teribilă."

5. Nu lăsați câinii nesupravegheați cu bebelușii voștri

"Cu toții vrem să credem că și câinii noștri sunt bebeluși sau că sunt cumva altruiști, dar adevărul este că sunt animale cu mintea lor. Ei nu gândesc și nu acționează ca oamenii și totuși părem surprinși când nu o fac. Câinii sunt animale și pot fi periculoși. Nu-i lăsați nesupravegheați cu bebelușii voștri"

6. Să te numești părinte

"Am un câine, poate că sunt o "mamă de câine", dar nu sunt un părinte. Există o diferență". -

"Când îți spun o poveste despre care crezi că este despre un om, dar la final afli că este vorba despre un animal."

7. Respingerea preocupărilor altor persoane cu privire la alergii

"Oamenii care presupun că alergiile la părul de animale de companie sunt în capul tău și nu înțeleg că punerea unui animal de companie în altă cameră nu rezolvă problema. În cazul meu, de obicei este cu pisicile, dar am avut mai multe atacuri de astm grave de la oameni care cred că animalul lor de companie nu este cauza."

8. Să dai un câine pentru că este bătrân, nu poate fi dresat instantaneu, te muți sau ai avut un copil

"URĂSC oamenii care renunță la câinii bătrâni. De asemenea, îi urăsc pe cei care lasă câinii să se bată și pe cei care își părăsesc câinii atunci când se mută."

"În calitate de persoană care a îngrijit câini de ani de zile, ceea ce mă deranjează este când oamenii nu îi dau câinelui timp să se acomodeze într-o casă nouă. Ei se așteaptă la un câine gata de Pinterest din prima zi. Ei introduc un câine prea devreme la o tonă de oameni noi și se enervează când nu știe cum sau unde să facă pipi. Câinii sunt returnați pentru că oamenii nu respectă o regulă simplă. De asemenea, mă enervează când oamenii renunță la un câine din cauza faptului că "au un copil". Câinele a fost mai întâi 'copilul' tău. Căutați pe Google cum să integrați în siguranță un bebeluș în lumea voastră. Atât de mulți câini ajung în adăposturi din această cauză." -

9. Să strigi "e prietenos!" despre un câine fără lesă

"Câinii fără lesă acolo unde ar trebui să fie în lesă mă enervează. Am un câine care reacționează la lesă și când acești câini aleargă spre noi în timp ce îl plimb, ei spun mereu "e prietenos!". Da, dar câinele meu nu este! Nu încerc să vă plătesc facturile de la veterinar pentru că câinele vostru mi-a încolțit câinele".

10. Să presupui că toată lumea iubește câinii

"Ceea ce mă enervează sunt oamenii care cred că trebuie să le iubesc câinele. Nu este așa. Nu vreau câinii tăi în casa mea; nu-i vreau legați cu lanțuri de veranda mea, murdărind gazonul meu. Eu am pisici. Nu-mi aduc pisicile la tine acasă și nu le torn litiera pe iarba ta".

11. Să lăsați câinii să stea în poala dumneavoastră în timp ce conduceți

"Să-și lase "câinii mici" să stea în poală în timp ce conduc. Nu-mi pasă ce mărime are, nu este deloc sigur și ar trebui să fie considerat condus distras."

"Un airbag poate și va lăsa o persoană inconștientă. Imaginează-ți ce va face animalului tău de companie mic."

12. Să lași câinii să stea în partea din spate a unei camionete

"Câinii care stau în spatele camionetelor. Apasă pe frână doar o singură dată și câinele tău va zbura prin aer!"

13. Să-i privești de sus pe proprietarii de pisici

"Oamenii cu câini care spun că cei cu pisici sunt nebuni sau ciudați. Ultima dată când am verificat, oamenii cu pisici nu au întâlniri de joacă pentru animalele lor. De asemenea, oamenii cu câini simt nevoia să își aducă câinele peste tot. Cu excepția cazului în care este un câine însoțitor, un câine nu are nevoie să fie într-un restaurant."

14. Să nu poată ieși mai mult de câteva ore afară pentru că câinele lor devine anxios

"Urăsc când oamenii trebuie să îți planifice întreaga viață în jurul câinelui. Nu poți să pleci mai mult de două ore pentru că câinele tău 'devine anxios'. Asta e nasol. A avea un câine a devenit ca toate cele mai rele părți ale parentingului - caca, timpul tău controlat, grija pentru hrană, mirosul și gălăgia - cu puține recompense, din experiența mea. Îmi pare rău!"

15. Plimbarea unui câine needucat

"Câinii care nu sunt dresați să se plimbe cu stăpânul lor mă înnebunesc. Nu sunt o persoană care se ocupă cu animalele de companie și când văd câini care se încordează în lesă în direcția mea, asta mă pune pe gânduri."

16. Să nu iei măsurile de precauție adecvate pentru a-i proteja pe ceilalți de un câine periculos

"Tehnician veterinar aici: Mă deranjează atunci când proprietarii care sunt foarte conștienți de faptul că câinele lor este reactiv vin la veterinar (sau în orice alt loc, de altfel) fără o botniță deja pusă și spun pur și simplu personalului că acesta poate fi un pic capricios. Există atât de multe atacuri neprovocate și răni prin mușcături asupra colegilor tehnicieni și asistenților."

17. Lăsarea în urmă a mizeriei și a pungilor cu mizerie

"Oamenii care adună rahatul de câine, îl leagă într-o pungă de plastic și apoi îl lasă oricum în urmă. Dacă nu-l strângi, ești leneș și ești nașpa. Dacă îl strângi, îl pui în pungă și îl lași acolo, ești... nebun? Ce înseamnă asta?"

18. Sărbătorirea Zilei Mamei și a Tatălui.

"Posesori de câini care sărbătoresc faptul de a fi părinte de câine de Ziua Mamei și Ziua Tatălui. Există o zi separată a părinților de animale de companie."

19. Să-ți iei un câine și să nu-l plimbi

"Cred că este trist când oamenii își iau un câine și nu-l plimbă niciodată. Câinele este prins în capcană."

20. Nu au un gard pentru câinii lor

"Vecinii mei au câini și nu au gard fizic. Deținerea responsabilă a câinilor ar trebui să însemne, de asemenea, și o îngrădire responsabilă. Câinele meu nu ar trebui să fie deranjat de alți cinci câini (între două case vecine) care ne vizitează zilnic proprietatea."

21. Umanizarea animalelor lor de companie

"Deși îmi iubesc câinii mai mult decât pot spune, nu mă gândesc la ei ca având emoții și dorințe umane."

22. Să permiți unui câine să facă pipi peste tot în interior

"Urăsc atunci când oamenii își aduc câinele în magazinul meu și îmi lasă mizeria pe care trebuie să o curăț. Dacă câinele tău face pipi pe marfa mea, nu fi nesimțit, cumpăr-o!"

23. Nu se adoptă

"Dacă spun că și-au luat câinele de la un crescător? Luați doar un câine din adăpost/salvare. Sunt absolut cei mai buni."

Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Gabriela Firea a declarat că datele arătau că un independent va putea să coaguleze voturile şi de pe stânga şi de pe dreapta, dar a precizat că membrii şi simpatizanţii social-democraţi,...
#animale de companie, #caini, #pisici, #exagerare, #comportament , #stiri sociale