Oficialii unui brand sportiv celebru, decizie radicală în scandalul schioarei Ania Caill: "Renunțăm la orice colaborare cu federația"

Joi, 27 Ianuarie 2022, ora 11:37
8117 citiri
Oficialii unui brand sportiv celebru, decizie radicală în scandalul schioarei Ania Caill: "Renunțăm la orice colaborare cu federația"
Ania Caill reușește să obțină rezultate foarte bune la concursuri internaționale puternice, dar este ignorată de federație acasă FOTO Facebook/ Ania Caill

Modul în care este tratată cea mai valoroasă schioare a României de către federația de profil aduce prejudicii serioase.

Reprezentanții în România ai Salomon, unul dintre cele mai importante branduri sportive din lume, au anunțat o decizie radicală:

"Ania Caill a demonstrat, prin progresele sale constante, că are toate calitățile unui sportiv de performanță. În ultimii ani, a fost susținută atât de Salomon Franța, cât și de către firma noastră, în mod direct.

Considerăm că rolul oricărei federații finanțate din bani publici este acela de a susține și promova, în mod obiectiv, performanța sportivilor profesioniști, alimentând astfel pasiunea juniorilor pentru acel sport.

În urma deciziei FRSB de a bloca accesul Aniei la Olimpiada de la Beijing 2022, urmată de refuzul de a trimite orice schior român pe locul suplimentar câștigat pentru lotul olimpic al României, am decis să renunțăm la orice asociere sau colaborare cu FRSB (n.r. - Federația Română de Schi Biatlon) pe durata mandatului actualei conduceri", arată Salomon România într-o postare pe pagina de Facebook.

Federaţia Română de Schi Biatlon a refuzat un loc la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie), obţinut la schi alpin de sportiva Ania Caill, a anunţat aceasta miercuri, 26 ianuarie, pe pagina sa de Facebook.

''Federaţia Română de Schi Biatlon împreună cu Comitetul Olimpic Sportiv Român au refuzat locul suplimentar. Aceasta decizie este o mare lipsă de respect faţă de valorile sportive şi olimpice, faţă de sportivi, faţă de culorile ţării. Să nu duci la Olimpiadă pe cei mai buni şi să privezi Lotul Olimpic de încă un sportiv calificat este inadmisibil. Cu decizia asta au renunţat inclusiv la o bursă olimpică suplimentară pentru Olimpiada din Milano 2026'', a scris Caill.

Întrebat dacă acel loc a fost obţinut de România în urmă poziţiilor ocupate de Ania Caill în clasamentele internaţionale, Puiu Gaspar, președintele FRSB care a provocat întregul scandal, a spus: "Nu, nu a fost, este un loc cotă, specific nenominal, se vede pe site-ul federaţiei internaţionale. Noi l-am refuzat pentru că nu avem sportivi eligibili la această dată, pentru că acreditările s-au făcut cu mult timp în urmă. Sportivii care participă sunt sportiv tineri".

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#Ania Caill, #federatie schi, #anunt salomon , #schi