Dovada sumelor iritant de mari primite de Federația de Schi din bani publici. Scandalul iscat de Ania Caill dezvăluie o administrare dezastruoasă FOTO

Joi, 27 Ianuarie 2022, ora 13:12 8336 citiri
Ania Caill

Federaţia Română de Schi Biatlon a refuzat un loc suplimentar la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, obţinut la schi alpin de Ania Caill, fapt care a declanșat un scandal uriaș în sportul românesc.

Cerând demisia președintelui Federației, ministrul Sportului, Eduard Novak, a scos în evidență faptul că FR Schi-Biatlon este una dintre privilegiate în ceea ce privește alocările financiare.

”După ce în patru ani, din 2017 până în 2021, această federaţie a primit de la bugetul statului, prin Ministerul Sportului şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, suma de aproape 10 milioane de euro, e de neînţeles şi de neacceptat să nu facă toate diligenţele pentru a încerca să convertească aceşti bani într-o medalie”, a declarat Eduard Novak.

Drept dovadă, pe site-ul COSR, se pot găsi finanțările făcute de COSR pentru anii 2019 și 2020, Federația de Schi-Biatlon aflându-se pe locul al doilea, după cea de canotaj, și înaintea unor alte foruri din discipline cu rezultate net superioare la competițiile internaționale de amploare.

La JO de la Beijing, la schi, România va fi reprezentată de Maria Constantinescu (slalom, slalom uriaş - feminin) şi Alexandru Ştefănescu (slalom, slalom uriaş - masculin).

Ania Caill, sportivă cu dublă cetăţenie, română şi franceză, are ca „personal best” un loc doi la o cursă de coborâre în Cupa Europei, eşalonul doi al schiului de performanţă mondial.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News